Schuim

Het is weer eens wat anders, karikaturen tekenen op een bierviltje

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: champagne en saté bij Fire at Five.

Of actrices/schrijfsters Isa Hoes (l) en Medina Schuurman op de foto willen? Schuurman: 'Waarom?!' Goede vraag. Beeld Schuim
Of actrices/schrijfsters Isa Hoes (l) en Medina Schuurman op de foto willen? Schuurman: 'Waarom?!' Goede vraag.Beeld Schuim

De A-Bar van het Amstel hotel, toch al geen vervelende plek, heeft iets nieuws: Fire at Five. Dat zijn cocktails en bbq vanaf een uurtje of vijf. Ik vind een gaatje in mijn agenda.

Het terras van de A-Bar is vakantie in eigen stad; wel zo eentje die eenmaal thuis veel te duur blijkt te zijn geweest - de champagnecocktail kost twintig euro per glas. In die cocktails drijven overigens stukjes komkommer en paprika, maar daar is geen ontkomen meer aan.

Er is een speciale grill, de Ofyr. Dat is, jawel, een ronde vuurbak met in het midden een eveneens rond plateau. Daaronder liggen kolen en hout en wat niet, maar ook groenten en kruiden. Voor die extra flavour aan je sateetje. Voor zo'n bordje valt twaalf euro dan weer erg mee. Ik vertel de prijzen er maar meteen bij, noem het service.

De Fire at Five is op vrijdag, zaterdag en zondag en moet een nieuwe hotspot worden voor leuke, jonge mensen. Tenminste, dat vertelt ontwerper Ronald Kolk, die ambassadeur van de A-Bar is. "Sinds vandaag, heb ik begrepen."

Ik schuif aan een tafel aan bij twee mannen, type getapte Amsterdammers. De een renteniert in Monaco, de ander deed vroeger wat met Yab Yum. Als ze een excentriek in verentooi gehulde jongedame voorbij zien komen: "Hebben ze de volière in Artis open laten staan?"

Als het bordje bbq al een tijdje op is: "Zullen we acht pizza bestellen? Jij een margherita of met salami?"

Als enkele opgedofte dames op leeftijd binnenkomen: "Kijk al dat dooie haar over die jas. Krijgen ze subsidie voor die mensen?"

Ja, sorry, maar ik heb dan meteen een vrolijke avond. En dan kun je de beste verhalen maar beter niet opschrijven.

Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Extra deze avond: een mevrouw komt karikaturen tekenen op een bierviltje. "Anders is zo'n opening ook maar een hapje en een drankje," zegt Fabienne Bouland van de pr. "En het is weer eens wat anders dan de zoveelste photo booth."

Puntje voor Fabienne.

Ik ben aan de beurt. Bij mij is zo'n tekening zo klaar. Drie rondjes en je bent er wel.

"Nou, er zit wel meer in, hoor."

Jill Hesketh is ook goed met woorden. Ze begint te tekenen, en als ze hoort dat ik haar straks op de foto wil, zegt ze: "Oh, dan zal ik het niet zo extreem maken." En: "Mag mijn website er ook bij?" En: "Je komt stoer over, Hans."

Ze is bijna klaar: "You look very distinguished." Distinguished? Die website komt erbij, Jill.

Wat Launch Fire at five, A-Bar
Waar Amstel Intercontinental, Professor Tulpplein
Wie Ronald Kolk, Isa Hoes, Medina Schuurman, Lola Brood, Valerio Zeno, Fabienne Bouland, Marije Knevel
Wanneer Woensdag 6 juli, 17.00 uur tot 20.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ***
Hans durft de leukste verhalen (Joey Vittali) niet op te schrijven

Patrick van der Sande, managing director van couturier Ronald Kolk, Kolk zelf, en fiscalist Dylan van de Belt (vlnr). Vast ook van Stolk. Beeld Schuim
Patrick van der Sande, managing director van couturier Ronald Kolk, Kolk zelf, en fiscalist Dylan van de Belt (vlnr). Vast ook van Stolk.Beeld Schuim
De bazen van de O-Fire: Daniël Alcazal, chef du cuisine Keng Vichianrat en Antoni Boguslawsky (vlnr). Beeld Schuim
De bazen van de O-Fire: Daniël Alcazal, chef du cuisine Keng Vichianrat en Antoni Boguslawsky (vlnr).Beeld Schuim
Amanda van Effrink (#glitziegal), Giedse Kootstra (Gheorghe) en stylist Bastiaan van Schaik (vlnr), 'de nieuwe vriendin van Hans.' Beeld Schuim
Amanda van Effrink (#glitziegal), Giedse Kootstra (Gheorghe) en stylist Bastiaan van Schaik (vlnr), 'de nieuwe vriendin van Hans.'Beeld Schuim
De bijzonder getapte Amsterdammers Berney Frankfort ('levensgenieter') en Joey 'Ik ga ff legge' Vittali (vastgoed): 'Ik hoef die groentesoep niet in mijn glas.' Beeld Schuim
De bijzonder getapte Amsterdammers Berney Frankfort ('levensgenieter') en Joey 'Ik ga ff legge' Vittali (vastgoed): 'Ik hoef die groentesoep niet in mijn glas.'Beeld Schuim
Jill Hesketh van www.caricaturist.nl!!! Beeld Schuim
Jill Hesketh van www.caricaturist.nl!!!Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden