Het is ontzettend druk in de stad: alle goedkope parkeerplaatsen zijn bezet

De stad loopt over van dagjesmensen. Alle P+R locaties in de stad, de goedkopere parkeerplekken in Amsterdam, zijn bezet. Het is nog nooit voorgekomen dat deze plekken allemaal tegelijkertijd bezet zijn. 'Het is ontzettend druk in de stad.'

Archieffoto Beeld ANP
ArchieffotoBeeld ANP

De parkeerplaatsen die gezamenlijk ruimte bieden aan zo'n drieduizend auto's stonden vanochtend om 12.00 uur al helemaal vol. De gemeente laat een werknemer van de verkeerscentrale monitoren hoe de terreinen erbij liggen. 'Vanochtend kregen we een seintje dat alle plekken bezet waren,' zegt een woordvoerder van DIVV.

Het voordeel van de P+R plekken is dat automobilisten tegen een goedkoper tarief kunnen parkeren. Als bezoekers na 10.00 uur 's ochtends op één van de terreinen parkeren en aantoonbaar in het Centrum zijn geweest, geldt een tarief van 1 euro. De maximale parkeerlimiet loopt - afgezien van de parkeerplaats bij de RAI - op tot 96 aaneengesloten uren.

De gemeente heeft deze parkeerplaatsen in het leven geroepen om auto's uit de binnenstad te weren. Dat de plaatsen allemaal bezet zijn, betekent dat het ontzettend druk is in de stad. 'Dit is nog nooit eerder gebeurd.'

De stad heeft zeven P+R locaties, waarvan alleen die bij de VU in het weekend open is voor bezoekers. Op werkdagen parkeert daar personeel. De overige locaties zijn de zojuist geopende RAI (678 plaatsen), de Arena (500 plaatsen), Zeeburg (600) plaatsen, Bos en Lommer (250 plaatsen), Sloterdijk (200 plaatsen) en het Olympisch Stadion (350 plaatsen).

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden