Het ideale huis voor de moderne mens? DDR-pet, boksbal en cocktailbar

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de lancering van Vogue Living.

Hans van der Beek
De makers van Vogue Living: creative director Marie Nanette Schaepman (l) en hoofdredacteur Karin Swerink. Beeld Schuim
De makers van Vogue Living: creative director Marie Nanette Schaepman (l) en hoofdredacteur Karin Swerink.Beeld Schuim

Ik heb het ideale huis gezien, voor de moderne mens dan. Het blad Vogue heeft er een zusje bij, Vogue Living, een interieur- en designblad. De ruimte waar Vogue Living haar welkomstborrel viert, is ingericht als de woonkamer van vandaag, en zij hebben er verstand van.

Bij de ingang hangt een lamp. Die heeft allemaal koperen krullen en loopt bijna tot op de grond. Daar moet je wel de ruimte voor hebben. Verder hang je een schommel aan het plafond en drapeer je planten om de touwen. Op de zitjes kun je dan tijdschriften leggen, de nieuwe Vogue Living bijvoorbeeld.

Aan de wand hangt een opgezette stierenkop. Daarop plaats je een DDR-politiepet: een gegarandeerd conversation piece. Voor de retro plaats je een vale, leren draaistoel in de hoek. Zorg ook voor een man die rondloopt en oesters uitdeelt. En een schoolbord ergens.

Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Zonder boekenrek geen woning. Daarin mogen best boeken staan, maar denk vooral aan enkele oude fototoestellen onder een stolp, een slangenhuid en iets dat lijkt op een opgezette nier.

Een schilderij is er niet om op te hangen. Dat moet zo groot zijn dat je hem gewoon tegen de muur zet. Zo'n schilderij mag best bijzonder matig geschilderd zijn. Zorg voor een lange eettafel. We praten hier over een meter of tien.

De stoelen haal je van de kringloop. Vroeger stonden ze in een buurthuis uit de jaren zeventig. Plaats diezelfde stoelen her en der in een hoekje, drie of vier bij elkaar, naast een schemerlamp. Op sommige stoelen leg je een wollen kleedje.

Boven de eettafel hangt weer een glazen plaat, als een etalage. Ook nu met een opgezette eend, wat hangplanten en wat boeken. Al die boeken zijn niet om te lezen. Ze liggen overal in huis in grote stapels op de grond. Tip: hou de uitverkoop van Taschen scherp in de gaten. Ook niet vergeten: veel grote foto's van halfblote meisjes, bij voorkeur met een spleetje tussen de voortanden.

Aan een verwarmingsbuis hang je een boksbal. Het is niet de bedoeling daar tegen te slaan (want: verwarmingsbuis), maar als die een beetje meedeint met de muziek is dat pure bonus.

Laatste, en beste tip: bouw een cocktailbar in de hoek, met een bovenblad van fraai hout en een frisse, behendige barman erachter, en zorg voor een eindeloze hoeveelheid gin-tonic.

Vraag daarna aan dj Sunny Jansen om plaatjes te komen draaien. Uiteindelijk dansen dan vanzelf allemaal vrouwen in vrolijk hangende jurken in je woonkamer.

Interieurontwerper Jan des Bouvrie en zijn vrouw ­Monique.
Interieurontwerper Jan des Bouvrie en zijn vrouw ­Monique. "Alle gasten krijgen bloemen mee. Zó attent."Beeld Schuim
Bladenmaker (onder meer van Linda. en nu Vogue Living) Rozemarijn de Witte en Pierre Traversier. Ze runnen ook een hotel op Ibiza.
Bladenmaker (onder meer van Linda. en nu Vogue Living) Rozemarijn de Witte en Pierre Traversier. Ze runnen ook een hotel op Ibiza. "Open vanaf mei."Beeld Schuim
Actrice Abbey Hoes (l) en haar vriendin Esther Weijkamp (pr en social media). Beeld Schuim
Actrice Abbey Hoes (l) en haar vriendin Esther Weijkamp (pr en social media).Beeld Schuim

Wat lancering Vogue Living
Waar Eginstill, Schinkelhavenkade
Wie Karin Swerink, Marie Nanette Schaepman, Rozemarijn de Witte, Jan des ­Bouvrie, Jetteke van Lexmond, Fiona Hering, Jasper Krabbé, Sunny Jansen
Wanneer vrijdag 15 april, 17.00 tot 21.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer
****
Hans
danste door de kamer

Annemiek Hart (pr-manager) en Nikkie Plessen, presentatrice met een eigen kledinglijn. Beeld Schuim
Annemiek Hart (pr-manager) en Nikkie Plessen, presentatrice met een eigen kledinglijn.Beeld Schuim
Jolien Dorgelo, Charlie Dot en Jill Lefeber (vlnr), allen van Vogue Living. Heeft Lefeber ook zo'n boksbal thuis?
Jolien Dorgelo, Charlie Dot en Jill Lefeber (vlnr), allen van Vogue Living. Heeft Lefeber ook zo'n boksbal thuis? "Ik ga voor boksen naar de boksschool."Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden