Han Lips

Het grote balen kon beginnen, maar Trijntje bleef geforceerd vrolijk

Trijntje na de halve finale. Beeld anp
Trijntje na de halve finale.Beeld anp

Alles had Trijntje gegeven, zichzelf overwonnen. Maar bij die zege op zichzelf bleef het gisteren, bij de halve finales van het Eurovisie Songfestival.

Niet dat haar Walk Along zoveel onderdeed voor het overige muzikale aanbod dat in huize Lips vooral het ene oor in en het andere weer uitging. Naast het gebruikelijke rariteitenkabinet kwam de Nederlandse inzending niet eens zo slecht uit de verf.

Oké, over de kostuumkeuze zullen we het niet meer hebben - nou, nog even dan. Die alle kanten op wapperende hobbezak zag er niet uit, maar de uitschakeling kan niet alleen daaraan hebben gelegen.

Lips liet het hele spektakel gelaten over zich heen komen: de dikke dame uit Servië, het vleermuismeisje, de Finse verstandelijk gehandicapte punkers. Die haalden het overigens ook niet, al brulden ze de longen uit hun lijf.

Onze zuiderburen mogen dit jaar wel door, met een strak gekapte jongeman in pak die meer opviel door zijn grappige danspasjes dan door zijn repertoire. België was de laatste finalist die bekend werd gemaakt, en in het Nederlandse kamp zag Lips de schouders letterlijk naar beneden gaan.

Het grote balen kon beginnen, al bleef onze Trijntje voor de camera's ietwat geforceerd vrolijk verklaren dat ze vooral 'niet boos of teleurgesteld' was. Nu waren het vooral Oost-Europese inzendingen die scoorden. Welke song zal winnen? Geen idee, maar Lips kan één ding met zekerheid voorspellen: volgend jaar is die allang weer vergeten.

Han Lips is tv-recensent van Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden of stuur een mail.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden