Het De Mirandabad mogelijk verplaatst

Slopen, verplaatsen en weer opbouwen dat is een van de scenario's voor het De Mirandabad. Foto ANP/Toussaint Kluiters Beeld
Slopen, verplaatsen en weer opbouwen dat is een van de scenario's voor het De Mirandabad. Foto ANP/Toussaint Kluiters

AMSTERDAM - Stadsdeel Zuideramstel overweegt het De Mirandabad te verplaatsen. Het gehele zwembad wordt dan gesloopt en iets verder aan de President Kennedylaan weer opgebouwd.

Op de plaats van het bad kunnen vervolgens woningen worden gebouwd.

Binnenkort zullen de deelraad twee scenario's voor het gebied rond het zwembad worden voorgeschoteld. Het ene behelst dus een verhuizing van het De Mirandabad. Het andere gaat ervan uit dat het De Mirandabad op de huidige plek blijft staan en wordt gerenoveerd. Dan zullen langs de President Kennedylaan woningen worden gebouwd.

Probleem bij een verplaatsing van het zwembad is dat de kap van het zwembad in 2005 nog voor een slordige 2,5 miljoen euro is vervangen.

Volgens Fleur Imming, woordvoerder van het stadsdeel, zal het eventuele nieuwe zwembad zeker dezelfde grootte en functies krijgen als het huidige.

Volgens Imming zullen de deelraad ruwe schetsen worden voorgelegd, maar is het wel de bedoeling dat voor één van beide scenario's wordt gekozen.

De plannen hangen samen met het vertrek van de werf van het stadsdeel, die vroeger werd gebruikt voor het groenbeheer en onderhoud.

Met het vertrek van de werf is de De Mirandastrook, zoals het gebied wordt genoemd, voor het stadsdeel een interessante plek geworden om huur- en koopwoningen op te bouwen. Onder de woningen en het eventueel nieuw te bouwen zwembad moet een parkeergarage komen.

Eerder waren er plannen tennisbanen en schooltuinen op de plek van de vrijgekomen werf te realiseren. Of die voorstellen definitief naar de prullenbak zijn verwezen, is onduidelijk. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden