Het Cartesius 2 verhuist naar een pand van de Uva

Door de verhuizing van de havo/vwo-school Cartesius 2 naar de Plantage Muidergracht is er ruimte voor een groei naar 700 leerlingen.

Leerlingen van het Cartesius bij de locatie in de Tweede Passeerdersdwarsstraat. Beeld Dingena Mol
Leerlingen van het Cartesius bij de locatie in de Tweede Passeerdersdwarsstraat.Beeld Dingena Mol

Het Cartesius 2 verhuist vanaf augustus 2018 van de Tweede Passeerdersdwarsstraat naar een pand van de Universiteit van Amsterdam waardoor er ruimte is voor meer leerlingen. Het aantal VO-scholen in stadsdeel Centrum is beperkt en juist aan de oostkant van de stad wordt een flinke groei van leerlingen verwacht, zegt het college van b. en w. De verwachting is dat de school de druk op andere havo- en vwo-scholen, bijvoorbeeld in Zuid, kan verminderen.

Cartesius 2 is een uitbreiding van het populaire Cartesius Lyceum maar met een ander onderwijsconcept. Het is een school voor havo/vwo(plus) met bijzondere aandacht voor digitale vaardigheden, onderzoek en filosofie.

Meer nieuwe scholen

Volgens prognoses blijft het leerlingenaantal toenemen. Het college van Amsterdam heeft in het Integraal Onderwijshuisvestingsplan 2015-2020 450 miljoen gereserveerd voor het uitbreiden van bestaande scholen en het bouwen van nieuwe scholen.

Op 6 oktober werd het nieuwe schoolgebouw van het 4de Gymnasium in de Houthavens officieel geopend. Vandaag openen Havo 't Hof in de Dapperbuurt en de Amsterdamse Mavo (de eerste Humanistische school van Nederland) in de Watergraafsmeer. Vrijdag 14 oktober wordt de eerste paal voor de aanbouw van het Metis Montessori college aan de Mauritskade geslagen.

Lees meer over het onderwijs op het Cartesius 2, waar je slechts twee vakken per dag volgt en er geen huiswerk is. [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden