PlusMijn Amsterdam

Het Amsterdam van radiopresentator Lara Rense

Lara Rense (44) is presentator op Radio 1. Ze werkt het grootste deel van de zomer. Onlangs verhuisde ze na tien jaar West naar Zeeburg. Ze is geboren in Nunspeet en woont zestien jaar in Amsterdam.

Rita Schroën
Lara Rense Beeld Mats van Soolingen
Lara RenseBeeld Mats van Soolingen

Vakantiegevoel in Amsterdam

"Eten in Café Amsterdam. Ik ben best een saaineus als het op eten aankomt. Ik neem altijd hetzelfde: slakken vooraf, daarna de steak met frites en als het er nog bij past kaas toe. Een mooi glas merlot erbij en ik zit in gedachten in Frankrijk."

Café/restaurant Amsterdam Beeld Mats van Soolingen
Café/restaurant AmsterdamBeeld Mats van Soolingen

Terras

"Marius en Worst in de Barentszstraat zijn van dezelfde eigenaar, een wonderlijk figuur vol passie voor lekker eten en goede wijn. De bediening is vriendelijk en op het terras waan je je in Parijs."

Festival

"Mijn laatste festival was Pitch, met Moderat in de gashouder. Dat optreden zal ik niet gauw vergeten, wat een energie!"

Zomeruitje met kinderen

"Het Woeste Westen bij het Westerpark. Je kunt er broodjes bakken boven het vuur, kikkervisjes vangen, dammen bouwen. Een avonturenparadijs voor kinderen... en voor volwassenen stiekem ook wel een beetje."

Koelste plekje

"Mag ik hier 'coolste' plekje van maken? Vergeet de Foodhallen in West, bezoek World of Food in Zuidoost. Antilliaans, Nigeriaans, Liberiaans, Ghanees, Armeens, je komt zintuigen tekort om alle smaken en ­indrukken te verwerken."

Park

"Het Westerpark. Het is fijn om op de schuine grashelling een boek te lezen met een kop koffie van de Espresso­fabriek en dan alle prachtige gebouwen om je heen te zien. Het grote veld waar altijd wel iemand aan het voetballen is voor je. En je hoort achter je de trein met mensen die ergens naar toe moeten."

Relaxen in de buitenlucht

"Dat doe ik door vogels te kijken. En dat kan overal, in en buiten de stad. Het maakt me stil van binnen en blij, heel erg blij. Vooral als ik een specht of een ijsvogel zie."

Zwemmen

"Tot afgelopen jaar stond ik mezelf een ongekende uitspatting toe: in Bakkum dook ik midden in de nacht met mijn voetbalteam in zee, naakt. Ik ben gestopt met voetbal, maar dat skinnydippen houd ik erin."

Beste ijssalon

"Ik ben dol op ijs, malaga vooral. In West haalde ik regelmatig een hoorntje bij Frank & Lydia's op de Bos en Lommerweg. In Oost moet ik het nog ontdekken. Tips zijn van harte welkom via @laradio op Twitter."

IJssalon Frank & Lydia's Beeld Mats van Soolingen
IJssalon Frank & Lydia'sBeeld Mats van Soolingen

Mijn buurt

"Ik had nooit gedacht dat ik Bos en Lommer zou verlaten. Maar mijn relatie ging afgelopen jaar voorbij en we besloten het huis te verkopen. Ongelooflijk wat mensen geboden hebben voor een huis in een wijk waar tien jaar geleden niemand wilde wonen. Opeens is Bos en Lommer hip and happening. Vreemd toch? Het was jaren geleden ook al heel erg fijn om
in BoLo te zijn."

Zomers uitje buiten de stad

"Ik vind het heerlijk om op de fiets de stad uit de rijden. Ik woon sinds een week tegen Waterland aan, een van de fraaiste gebieden buiten de stad. Oneindig laagland, veenweide zo ver het oog rijkt. Diagonalen van slootjes als strepen door het landschap. Zo mooi."

Ransdorp, Waterland Beeld Mats van Soolingen
Ransdorp, WaterlandBeeld Mats van Soolingen

Favoriete Amsterdammer

"Erwin Olaf. Ik had hem laatst in de uitzending. Hij is zo oprecht woedend en verdrietig over homofoob gedrag en afnemende tolerantie in Amsterdam. En hij laat het er niet bij zitten, hij zet die energie om in actie. Dat is grandioos."

Leukste stadsstrand

"Het is heel fijn bij Pllek aan het IJ, op de NDSM-werf."

Pllek aan het IJ Beeld Mats van Soolingen
Pllek aan het IJBeeld Mats van Soolingen

Mooiste zomerherinnering

"De eerste zomer in mijn tuintje in Bos en Lommer. Ik voelde me de ­koning te rijk."

Lekkerste zomerdrankje

"Duvel, koud. Maar dat is eigenlijk ook mijn favorietje in de herfst, de lente... en eerlijk gezegd ook in de winter."

Voornemen voor na de zomer

"Elk jaar neem ik me na mijn vakantie voor de ontspanning en rust vast te houden en me te verzetten tegen de snelheid van het leven om me heen. Maar dat duurt nooit lang. Na een week ren ik alweer als een debiel van hot naar her."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden