PlusMijn Amsterdam

Het Amsterdam van Anne Barnhoorn

Anne Barnhoorn (34) is scenarioschrijver. In 2014 won ze een Gouden Kalf voor het scenario van Aanmodderfakker. Dit jaar zit ze in de jury van het Nederlands Film Festival. Ze is geboren in Katwijk en getogen in Amsterdam.

Rita Schroën
Anne Barnhoorn: 'Het Rembrandtpark is een totale ­comeback aan het maken bij mij' Beeld Mats van Soolingen
Anne Barnhoorn: 'Het Rembrandtpark is een totale ­comeback aan het maken bij mij'Beeld Mats van Soolingen

Restaurant

'Voor een 'casual avond' ga ik graag naar Louie Louie in Oost. Altijd gezellig, leuke muziek, het eten is echt fucking lekker en, best opvallend, bijna niemand zit hier uitgebreid op z'n telefoon, omdat het er gewoon zo leuk is dat je geen afleiding nodig hebt."

Café

"Café de Wetering. Een echt buurtcafé en wars van alles wat hip is. Iedereen is hier praatgraag en het gebeurt me dan ook bijna altijd dat 'één drankje' uitloopt op een lange nacht vol rode wijn en maffe verhalen van de
stamgasten. Voor mij een bron van inspiratie."

Ergste horeca-ervaring

"Ik ging met twee vrienden eten bij The Pool op de ­Wibautstraat. Na eerst bijna een uur genegeerd te zijn, kregen we het verkeerde eten, daarna vergaten ze ons en kwam de helft van onze bestelling alsnog niet door. Het was ook nog eens niet lekker en totaal overpriced."

"Ik was in staat om de tent ter plekke in de hens te steken. Daarna zijn we een exorbitant duur dessert gaan eten in C, een restaurant ernaast, en die hebben de avond weer goed­gemaakt."

Tuschinski Beeld Mats van Soolingen
TuschinskiBeeld Mats van Soolingen

Theater

"Toen ik nog studeerde, werkte ik bij Pathé en met filmpremières in ­Tuschinski liep ik rond met hapjes en drank. En met de droom ooit een film te schrijven die dan ook in première zou gaan in Tuschinski."

"Na een première op het IFFR, een op het NFF en een in het Amsterdam Theater ging laatst dan toch mijn vierde film, Adios amigos, in première in Tuschinski. Toch een soort mijlpaal."

Dagelijkse boodschappen

"Ik heb een auto-immuunziekte waardoor ik veel rekening moet houden met mijn voeding. Je kan me dan ook regelmatig vinden in de Ekoplaza.
Topwinkel! Sta ik op m'n gemakje alle ­ingrediënten van producten te
checken en zure bekken te trekken als ik ze niet mag hebben."

Het Van der Helstplein Beeld Mats van Soolingen
Het Van der HelstpleinBeeld Mats van Soolingen

Plein

"Het Van der Helstplein in De Pijp. Omdat er allerlei leuke cafés en restaurants zijn, maar het toch niet zo'n hysterisch druk terrassengedoe is."

Wil niet dood gevonden worden

"Ik haat het Rokin en CS. Al mijn stressmeters slaan hier op hol. Vooral die openbare piano haalt het bloed onder m'n nagels vandaan. Zo'n chaotische plek met zoveel impulsen, en dan zit er iemand op z'n gemakje de Vogeltjesdans door de hal te galmen."

De piano op het Centraal Station Beeld Mats van Soolingen
De piano op het Centraal StationBeeld Mats van Soolingen

Beste plek om te sporten

"Ik doe behoorlijk fanatiek aan paaldansen en toen ik hiermee begon, blesseerde ik alles wat je maar kunt bedenken. Ik ben toen Red Cord training gaan volgen bij Fysio.com. Sindsdien heb ik rug- en corespieren van staal. Alle andere sportlessen vallen erbij in het niet, zo zwaar is het. Maar: nooit meer blessures!"

Park

"Het Rembrandtpark is een totale ­comeback aan het maken bij mij. Ik zat vroeger op de 7e Montessorischool en verstopte me vaak in de bosjes om onder de gymles uit te komen. Daar lagen dan allemaal heroïnenaalden. Nu kom ik hier vrijwillig om te sporten."

undefined

Het Rembrandtpark Beeld Mats van Soolingen
Het RembrandtparkBeeld Mats van Soolingen

Met pek en veren de stad uit

"Scooters! Hardlopers langs de Amstel! Toeristen op fietsen! Überhaupt toeristen! Straatartiesten die capoeira doen op het fietspad! Iedereen die een schuurmachine hanteert! En dus die openbare piano op CS."

Favoriete modewinkel

"Soms ga ik naar We Are Labels in De Pijp en laat me er helemaal aan­kleden. Wie z'n hulp aanbiedt, is de sjaak."

Mooiste herinnering

"Met een toenmalige geliefde heb ik ooit zeer decadent in het Amstel Hotel overnacht met oud en nieuw. De champagne werd onbeperkt aangevoerd en jolig van deze overvloed hebben we uit ons raam op de bovenste verdieping geplast. Het kletterde zo op de serre. Sorry lief Amstel Hotel. Ik was jong en onbezonnen. Maar ik vergeet het nooit meer."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden