Lezersbrief

'Herdoop de Middenweg in Johan Cruijff Boulevard'

De meningen over of de Middenweg naar Cruijff vernoemd moet worden zijn verdeeld, blijkt uit de ingezonden brieven van Daniel de Jong, Corrie Groen, en Griselda Molemans.

Fans houden mars voor Cruijff op de MiddenwegBeeld ANP

Eerbetoon
Cruijffplein, Cruijff Arena, Cruijfbrug, Cruijffplantsoen, Cruijf­laan, Cruijffpark, Cruijffkanaal, 1ste Cruijffstraat, 55ste Cruijffstraat, 278ste Cruijffstraat en dit allemaal in Cruijffsterdam. Dit mens is een groot voetballer geweest en laat hem vooral in ieders herinnering blijven, maar laten we het daar alsjeblieft nu even bij houden. Eén Cruijff Arena is een mooi eerbetoon voor deze sportman.

Daniel de Jong, Amsterdam

El Salvador
Bas van Vliet heeft namens Méérbelangen voorgesteld een straat in de Watergraafsmeer naar Johan Cruijff te vernoemen. Kennelijk weet Bas niet dat op het transformatorhuisje aan de Middenweg bij de Veeteeltstraat al zeker sinds 1 maart 2017 een groot straatnaambord 'El Salvadorlaan' hangt.

Illegaal is dus al een stuk Middenweg naar Cruijff vernoemd. Waarschijnlijk een grapje van Kamp Seedorf dat aan de aandacht van de gemeente ontsnapt is, want van de week hing het bord er nog.

Corrie Groen, Amsterdam

Orakel
Verheugend nieuws: de partij Méérbelangen (stadsdeelcommissie Oost) stelt voor een straat in de wijk Watergraafsmeer naar Johan Cruijff te vernoemen. Als ik zo vrij mag zijn: schroom niet langer en vernoem de Middenweg naar het orakel uit Betondorp. En herdoop die dan in Johan Cruijff Boulevard.

Wat is er mooier dan de stad vanuit de oostzijde binnen te wandelen/fietsen/rijden via een prachtige boulevard, omzoomd door zeven soorten iepen en populieren? Met op rechts de locatie van de Oude Meer en links de afslag richting de Akkerweg en begraafplaats Zorgvlied, allemaal haltes uit het leven van Cruijff.

En verlaat je Mokum via dezelfde oostzijde, dan neem je afscheid van de legende. Zij het kortstondig. Een stad is zo groots als haar (voormalige) bewoners.

Griselda Molemans, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden