PlusNet Open

Hennequin & To

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Hennequin & To.

Tjerk de Vries: 'Soms moet je mensen pushen om ze bepaalde gerechten te laten proberen'Beeld Marijke Stroucken

In het noorden van Frankrijk, in de buurt van Reims, verbouwen twee broers drie druivensoorten: pinot noir, chardonnay en pinot meunier. Die combinatie maakt B. Hennequin volgens de makers tot een volle, frisse champagne.

Per toeval kwamen zwagers Pascal Hennequin (27) en Toby Mensink (25) in 2015 terecht bij de wijngaard van Hennequins verre Franse ooms. Ze besloten de champagne te importeren en in Nederland te verkopen aan restaurants.

Champagne centraal
Stap één naar het uiteindelijke doel - een eigen restaurant-bar - was gezet. Nu dat doel is bereikt en Hennequin & To zich heeft gevestigd op de Ferdinand Bolstraat, staat ook daar uiteraard de champagne centraal.

In de kelder van het pand zit - enigszins verstopt - de bar. Daar kun je vanaf vijf uur terecht voor een glas van de familiechampage (€6,50) of een glas Zacapa Centenariorum (€8), 23 jaar gerijpt op grote hoogte in Guatemala. Er is live jazzmuziek om passanten naar binnen te lokken.

Desertliefhebbers
Een uur later kun je plaatsnemen op de cognackleurige leren stoelen in het restaurant. Er is een compacte kaart, zodat er kan worden gewerkt met seizoensproducten. Op de winterkaart: risotto met verse wintertruffel (€25) en steak tartaar met crostini's (€19,50). Voor dessertliefhebbers is er een crème brulée van tonka­bonen (€6,50).

Het devies van chef-kok Tjerk de Vries: "Soms moet je mensen pushen om ze bepaalde gerechten te laten proberen."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Hennequin & To

Ferdinand Bolstraat 26
www.hennequinto.com
020 846 21 88

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden