Hema schrapt 65 arbeidsplaatsen

De Hema gaat in Nederland 65 banen schrappen als gevolg van aanhoudende moeilijke marktomstandigheden. De arbeidsplaatsen verdwijnen op het hoofdkantoor in Amsterdam-Noord, bij de bakkerijen en in het distributiecentrum.

null Beeld anp
Beeld anp

De onderneming voorziet dat de operationele winst over 2013 meer dan 10 procent lager uitpakt vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet daalde het afgelopen jaar met ruim 5 procent tot 1,53 miljard euro. 'Verkopen in onze Nederlandse winkels zijn achtergebleven bij vorig jaar en de winstgevendheid stond onder druk,' stelt de onderneming.

Buitenlandse winkels
De winkels in het buitenland, met Frankrijk voorop, presteerden vorig jaar juist beter dan het jaar daarvoor. De Hema, sinds 2007 eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital, heeft in Nederland ongeveer 9000 mensen in dienst.

Verbaasde reactie
CNV Dienstenbond laat in een reactie weten uiterst verbaasd te zijn over het moment van de reorganisatie. De vakbond wijst erop dat Hema-topman Ronald van Zetten begin januari nog aangaf 'niet ontevreden' te zijn over de resultaten van 2013. CNV wil onder meer van Hema weten hoe het bedrijf anticipeert op nieuwe ingrepen die in de toekomst mogelijk nodig zijn. Ook wil de bond horen hoe de onderneming gaat investeren in de scholing van medewerkers.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden