Help Ruigoord de zomer door op Ruigoord Manifestival

Op 2 juli vindt Ruigoord Manifestival plaats op Ruigoord. Met je kaartje steun je het voortbestaan van de kunstenaarskolonie.

null Beeld Kunstenaarskolonie Ruigoord
Beeld Kunstenaarskolonie Ruigoord

Regeltjes, regeltjes, regeltjes. Op Ruigoord worden ze er vast krankjorum van. Het Havenbedrijf, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het Amsterdamse haventerrein, evalueerde de evenementen van vorig jaar en was niet blij met de gang van zaken. De toegangscontrole was zwaar onder de maat, feestgangers werden niet goed ingelicht over het drugsbeleid, bij de horeca werd niet hygiënisch gewerkt en tijdens festival Vurige Tongen moesten 350 bezoekers één douche delen. Dat moest anders.

Maar om een nieuw plan van aanpak te bekostigen is geld nodig, veel geld. Daarom organiseert de stichting van Ruigoord, Stiching Landjuweel, in samenwerking met oude en nieuwe vrienden het festival Ruigoord Manifestival.

"Vroeger werd er op Ruigoord veel gewerkt met vrijwilligers, maar nu moet het professioneler aangepakt worden," vertelt Coen Gulcher, een van de hulpkrachten die belangeloos bijdragen aan het festival. De opbrengst van het festival gaat naar Stichting Landjuweel. "De beveiliging, ehbo, de vergunningen en het personeel kosten veel geld, terwijl de omzetten van de evenementen niet stijgen. Om te zorgen dat Ruigoord dit jaar geen verlies lijdt en kan blijven doen wat ze al jaren doen organiseren we dit feest."

In het gezelschap zitten Dutch Acid Family, Lotgenoten, Wiltgroei, Alter Ego en Door. Er zal muziek te beluisteren zijn op tien podia.

Ruigoord Manifestival, 2 juli 2016 van 12.00 tot 23.00 uur. De kaartverkoop begint 24 maart. http://ruigoordmanifestival.nl/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden