Hells Angels moeten van terrein weg

Het toegangshek van Angel Place aan de Wenckebachweg. Foto ANP Beeld
Het toegangshek van Angel Place aan de Wenckebachweg. Foto ANP

AMSTERDAM - De Hells Angels moeten uiterlijk op 25 juni 2010 zijn vertrokken van hun clubterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam-Oost. Dit heeft de rechtbank bepaald.

De rechtbank is het met de motorclub eens dat die het gehele terrein van 5000 vierkante meter 'in bruikleen' heeft van de gemeente, en niet alleen de 590 vierkante meter die de gemeente hun in 1974 had toegewezen om een clubhuis te bouwen. Maar nu de gemeente die 'bruikleenovereenkomst' heeft opgezegd, moeten de Hells Angels hun terrein ontruimen.

Als de Hells Angels op 25 juni 2010 nog niet zijn vertrokken, mag burgemeester Job Cohen 'Angel Place' laten ontruimen. Cohen had onlangs in een brief aan de rechtbank en de Hells Angels al toegegeven dat de club tijdens de rechtszaak 'aannemelijk had gemaakt' dat ze hun gehele terrein van ongeveer 5000 vierkante meter 'in bruikleen hadden' van de gemeente.

De gemeente heeft aangekondigd de motorclub geen nieuwe bouwvergunning te willen verstrekken voor het clubhuis. Ze wil die vergunning weigeren op grond van de wet Bibob, omdat het clubhuis misbruikt zou worden voor criminele doeleinden. De Hells Angels hebben nu een tijdelijke vergunning voor hun clubhuis, dat ze bouwden nadat het oude honk enkele jaren geleden was afgebrand.

Advocaat Huib Struucken van de Hells Angels heeft bezwaar gemaakt tegen het weigeren van die nieuwe bouwvergunning. Die zaak zal tot een nieuwe procedure leiden. (HET PAROOL)

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden