Hells Angels gooien ex-leider eruit

Harrie Stoeltie, al vele jaren de informele leider van de Amsterdamse Hells Angels wordt uit de motorclub gegooid. Stoeltie, die momenteel in de cel zit, zou veelvuldig clubregels hebben overtreden.

Paul Vugts
Harrie Stoeltjes in een pro forma van de omvangrijke afpersingszaak (2012) Beeld anp
Harrie Stoeltjes in een pro forma van de omvangrijke afpersingszaak (2012)Beeld anp

Ook Stoelties rechterhand, Theo Huisman, de laatste jaren in naam president van de Amsterdamse afdeling, wordt oneervol afgezet. Hells Angels die 'inbad standing' vertrekken, moeten hun tatoeages laten wegkrassen en clubspullen inleveren.

Het royement komt op het moment dat de nieuwe motorclub No Surrender onder aanvoering van president Willem van Boxtel van de Amsterdamse afdeling aan een opmars is begonnen. De motorclubs No Surrender, Hells Angels en Satudarah zijn verwikkeld in een machtsstrijd.

'Big Willem' van Boxtel was meer dan dertig jaar de leider van de Amsterdamse Hells Angels voordat ook hij in 2004 'in bad standing' uit de club werd gezet. Hij zou hebben verzwegen dat Willem Endstra hem had gevraagd of hij iemand wist die Willem Holleeder wilde doden. Van Boxtel verzuimde dit te zeggen tegen Holleeder, op dat moment clubvriend.
Van Boxtel gaat ervan uit dat de kwestie door Stoeltie is gebruikt om hem uit de club te werken. Inmiddels gaan Van Boxtel en Holleeder weer goed met elkaar om.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden