Update

Hells Angel Harrie Stoeltie nog twee weken vast

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft Hells Angel Harrie Stoeltie vandaag voor veertien dagen in bewaring gesteld, zoals gevorderd door het Openbaar Ministerie (OM). Stoeltie is zonder raadsman aan de onderzoeksrechter voorgeleid, omdat het OM advocaat Bram Moszkowicz de toegang tot zijn cliënt heeft ontzegd.

ANP/Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Stoeltie werd dinsdag opgepakt tijdens een grootscheepse actie van de Nationale Recherche in een onderzoek naar afpersing en witwassen van crimineel geld. In totaal arresteerde de recherche zeven mannen en drie vrouwen.

Moszkowicz treedt niet alleen voor Stoeltie als advocaat op, maar ook voor medeverdachte Donald G. Het OM vindt dat onwenselijk en heeft Moszkowicz gezegd dat hij moest kiezen. Het OM heeft op basis van een artikel uit het Wetboek van Strafvordering de mogelijkheid een raadsman bij een verdachte weg te houden.

Omdat Moszkowicz weigerde te kiezen, heeft het OM dat voor hem gedaan. Stoeltie kreeg vervolgens een andere advocaat toegevoegd, maar deze heeft zich teruggetrokken. 'Stoeltie heeft aangegeven dat hij mij als raadsman wilde', aldus Moszkowicz vandaag.

Moszkowicz heeft bezwaar aangetekend tegen de OM-maatregel bij de rechtbank. Deze buigt zich hier vrijdagmiddag over. De rechtbank kan de maatregel, die maximaal zes dagen van kracht kan blijven, sanctioneren, tenietdoen of aanpassen, aldus een woordvoerder van het OM.

Vandaag worden alle verdachten in de zaak aan de rechter-commissaris voorgeleid. De arrestaties gingen dinsdag gepaard met de doorzoeking van 21 woningen en twee bedrijven. Justitie legde beslag op onder meer een aantal woningen, auto's, administratie en twee vuurwapens met munitie.

De politie heeft dinsdag een inval gedaan bij de woning van Hells Angel Harrie Stoeltie in Landsmeer. Beeld anp
De politie heeft dinsdag een inval gedaan bij de woning van Hells Angel Harrie Stoeltie in Landsmeer.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden