Helft ouders krijgt spijt van naam kind

Een babynaam kiezen, het blijft een moeilijke taak waar elke ouder mee te maken krijgt. Onderzoek wijst nu uit dat meer dan de helft, 54 procent, van de ouders later hun keuze betreuren. Dat meldt The Daily Mail.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

De ondervraagden geven aan dat de naam die zij hun pasgeborene gaven, later niet in overeenstemming bleek te zijn met het karakter van het kind. Meer dan een kwart van de ouders vertelde dat ze de naam minder gingen waarderen omdat deze te populair was geworden.

Nifa McLaughlin, hoofdredactrice van de website Gurgle.com die 1.000 ouders ondervroeg, zegt: 'Het is een lastige taak om de juiste naam voor je kind te vinden. Je hebt geen enkele garantie dat je kleintje tevreden zal zijn met de naam die jij koos. Je kan alleen maar hopen dat de naam meer gaat passen bij de persoonlijkheid die zich ontwikkelt'.

Begrijpelijk
David Figlio van de Universiteit van Illinois onderzocht de langdurige impact van namen op personen. Hij zegt: 'Er is een reden waarom boeken met babynamen extreem populair zijn. Onze samenleving hecht veel belang aan namen, dus is het volkomen begrijpelijk dat iemands naam de manier waarop een persoon over zichzelf denkt, beïnvloedt.'

Een vijfde van de ouders gaf eveneens toe zijn of haar eigen naam te willen veranderen. Volgens gegevens van de UK Deed Poll Service veranderden ongeveer 58.000 mensen vorig jaar hun naam. Een toename van 4.000 personen in vergelijking met het jaar ervoor. Tien jaar geleden waren er slechts 5.000 mensen die hun naam lieten veranderen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden