Schuim

Helemaal over de top: kermis als verjaardag

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: het tienjarig bestaan van Tuvalu Media.

Presentator Caroline Tensen (m) met Bert Rendering (uitgever Tros Kompas) en zijn echtgenote Sandra ­TruffinoBeeld Schuim

Nu kom ik weleens vaker op een feestje, maar vandaag valt mijn mond toch echt even open. Je ziet op een partijtje regelmatig een standje met worsten of oesters, en soms heeft de baas stevig in de bus geblazen en staat er ook eentje met pizzaslices.

Welnu, die staan in de hal van Tuvalu Media ook, maar verder zijn er stands met pasta, charcuterie, bruschetta's, vega meals en kaasplankjes uit Frankrijk.

Dit is geen verjaardag, dit is een foodfestival.

Buiten op de stoep staat uiteraard een patatkraam - naast een reuzenrad zo groot als het gebouw. En achter in een hal ligt nog een complete kermisattractie. Botsauto's, inclusief rookmachine.

Dan heb je je er niet makkelijk van af willen maken, als feestcommissie.

Echt massaal wordt er niet gebruikgemaakt van dat reuzenrad, daar is het toch echt wat te koud voor, extra deken of niet, maar als sfeerverlichting is het reuze geslaagd. Dan zijn de botsauto's een groter succes. En het mooie aan botsauto's blijft: het is binnen de kortste keren weer meisjes plagen, ook onder collega's, zie ik.

En dan is er nog iets dat werkelijk nooit eerder is vertoond in de geschiedenis van de bedrijfsfeesten. De directeur kondigt aan maar één minuutje te spreken - en doet dat vervolgens ook écht.

Ongekend.

Taco Zimmerman herinnert even aan dat keldertje op het Mediapark waar ze tien jaar geleden begonnen, en spreekt zijn dankbaarheid uit over opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers, en klaar. Hoogste tijd voor Tante Joke Karaoke Band. Wat overigens vooral leuk is voor collega's onder elkaar, maar zo gaat dat.

Best wel veel van het goede, dit feest, vindt Zimmerman zelf ook niet?

Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

"Het is een beetje over de top, maar je bestaat maar één keer tien jaar en soms moet je dingen vieren. Ik kom er langzaam achter: het leven bestaat uit momenten. Het is een verschrikkelijk cliché ..."

Mm-mm.

"... ik weet het, maar morgen kan ik te horen krijgen dat ik kanker heb, of ik kan onder de tram komen. Pluk de dag!"

Maar toch nog even, voor mijn begrip: hoe ontstaat zoiets, een verjaardagsfeestje met een reuzenrad?

"Daar rol je in. Het idee was kermis en foodtrucks. Zelf was ik vroeger helemaal gek van de octopus. Die paste nét niet in de hal. Dus werden het de botsauto's. Tijdens die vergadering kwam een prijslijst voorbij van alle attracties en daar stond het reuzenrad. Ik zei, die wil ik, no matter what. Wel een eyecatcher, hè."

Je houdt je hart vast voor het zilveren jubileum van deze jongens.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Tienjarig bestaan Tuvalu Media
Waar Mediahaven, Moermanskkade
Wie Taco Zimmerman, Caroline Tensen, Dirk Zeelenberg, Dennis van der Geest, Horace Cohen, Jasper Demollin
Wanneer donderdag 24 november, van 17.00 uur tot na middernacht

Drank en spijs *****
Sfeer ****
Hans miste alleen nog de schiettent, en een paar kampers die ruzie zoeken

Brigitte Baake (KRO-NCRV), NPO 3-netmanager Suzanne Kunzeler en Taco Zimmerman (vlnr, Tuvalu Media): 'Ik hoop dat ik straks om half één dronken in een taxi rol'Beeld Schuim
Martijn van Scherpenzeel (Fiber NL), John Boom (Boom Uitgevers), Cécile Koekkoek (Varagids), Robert Alblas (vlnr, WNL) en een gintonic met aquariumfloraBeeld Schuim
Jan-Pieter Stafleu (Rambam): 'Is dit jouw eerste feest met een kermisattractie?' Naast hem regisseur Eva Schuurman en KRO-NCRV-directeur Taco RijssemusBeeld Schuim
Sjoerd van Ommen (Tuvalu), Ralph ten Kate (United), Sascha de Hoog (Tuvalu) en actrice Roos Exoo (vlnr)Beeld Schuim
Aaaah, Nicole en Melcher Hillmann, beiden Tuvalu, net als vroegerBeeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden