Heleen (17) slaagt met vijf tienen en zes negens

Heleen Mulder (17) haalde haar vwo-eindexamen met maar liefst vijf tienen en zes negens.

Lorianne van Gelder
De leerlinge van de allereerste eindexamenklas van het Hyperion Lyceum scoorde het beste van de school en heeft een cum laude-vermelding op haar diploma. Beeld -
De leerlinge van de allereerste eindexamenklas van het Hyperion Lyceum scoorde het beste van de school en heeft een cum laude-vermelding op haar diploma.Beeld -

Nog een tien meer dan de 16-jarige Bart die twee jaar geleden 4 tienen op zijn examen haalde.

De leerlinge van de allereerste eindexamenklas van het Hyperion Lyceum scoorde het beste van de school en heeft een cum laude-vermelding op haar diploma.

Vijf tienen! Gefeliciteerd.
"Dankjewel. Ik stond er al wel goed voor op de schoolexamens, maar ik had niet verwacht dat ik even goed zou scoren op de eindexamens."

Heb je hard geleerd of doe je dit op je sloffen?
"Ik heb wel hard geleerd ja. Ik besteed sowieso veel tijd aan school, ik denk wel meer dan gemiddeld. Na school deed ik wel een uur of twee gemiddeld huiswerk en in het weekend wel vier uur per dag. Ik vind dingen interessant, maar als er druk achter zit om een cijfer te halen, wil ik ook een goed cijfer halen."

Welke vakken waren het moeilijkst?
"Nederlands vond ik lastig, daarvoor had ik ook mijn laagste cijfer, een 7,8, hoewel ik dat ook met een 9 heb afgesloten uiteindelijk. Het wiskunde-examen vond ik eigenlijk wel makkelijk en Latijn ook. Andere vakken vond ik wel op niveau."

Wat ga je nu doen?
"Na de zomer wil ik natuurkunde studeren aan de UvA. Daarna misschien promoveren, want ik vind het heel leuk om onderzoek te doen."

Hoe kwam je op het Hyperion terecht? Want voordat jij erop zat, bestond de school nog niet.
"Ik was uitgeloot bij het Barlaeus Gymnasium, dus ik moest een andere school zoeken. Tijdens een info-avond van het Hyperion Lyceum werd ik meteen enthousiast. En ik heb die zes jaar een heel leuke schooltijd gehad."

Lees ook: Deze Amsterdamse leerlingen hangen de vlag uit en Eerste scholieren Hyperion Lyceum begonnen aan examens

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden