Han Lips

Helaas: Nieuwe Tijden is geen Pittige Tijden

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Goede Nieuwe Tijden?

Pittig? Nou nee, vindt tv-criticus Han Lips. Beeld Nieuwe Tijden
Pittig? Nou nee, vindt tv-criticus Han Lips.Beeld Nieuwe Tijden

In de zomerstop van Goede Tijden, Slechte Tijden zendt RTL 4 deze zomer de spin-off Nieuwe Tijden uit. Nu wil Lips best toegeven dat hij in de jaren negentig GTST trouw volgde maar daarna is hij iets nuttigs met zijn leven gaan doen.

Sporadisch pikte Lips nog weleens een fragment mee en zag dan steevast twee soorten personages: 'hé, zit die er ook nog steeds in', en 'wie is dát nu weer?'

Maar de naam van de spin-off beloofde dat er vooral nieuwe personages in zouden zitten. Bovendien was het fictieve stadje Meerdijk verruild voor het wel degelijk bestaande Utrecht, dus dat was ook overzichtelijker.

Maar nog vóór het eerste reclameblok was Lips het spoor al bijster. Wie waren nu de nieuwe bewoners van het studentenhuis en wie woonden er al?

Terwijl de typetjes nog zo vet werden aangezet: Bobby was de fitnessfanaat, dus hij was alleen maar met gewichten bezig. Karim was de studiebol dus droeg hij een bril - al had hij wel twee scènes nodig om een brief van twee regels te lezen, dus zo slim kan hij niet zijn. En Moon was rijk dus zag ze eruit als Miss Piggy en zei ze bovendien: "Mijn ouders zijn steenrijk.'

Maar uiteindelijk draaide Nieuwe Tijden om Lucas, de GTST-homo die uit de serie was geschreven omdat hij iets te vaak met zijn neus in het Colombiaanse marcheerpoeder zat.

In GTST was hij naar Hawaï getrokken met zijn vriend Pelle; in Nieuwe Tijden bleek hij ondergedoken in het studentenhuis en beweerde hij dat hij hetero was geworden tegen ex-Meerdijker Amy, gespeeld door Holly Mae Brood.

De cliffhanger: zal Amy vertellen dat ze Lucas nog van vroeger kent?

Nee, Pittige Tijden was het niet. Lips houdt de zomerstop van GTST met plezier in ere.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden