Update

Heineken pakt Reguliersdwarsstraat aan

De Reguliersdwarsstraat in Amstedam in glorieuzer tijden. Foto GPD Beeld
De Reguliersdwarsstraat in Amstedam in glorieuzer tijden. Foto GPD

Heineken heeft in Amsterdam twee heel concrete doelen voor ogen: het aanpakken van de Heineken Hoek op de hoek Leidseplein/Kleine-Gartmanplantsoen en het in oude glorie herstellen van de Reguliersdwarsstraat als gay-uitgaanscentrum.

De Heineken Hoek, zegt Wouter Fijnaut, directeur horeca Nederland bij Heineken, zit in 'de uitdenkfase'. Deze week zijn Bert van der Leden (Supperclub) en Martin Vinke (Bastille, Cool Down) erin getrokken met een huurcontract van zestien maanden. Zij hebben het uitgewoonde boegbeeld van Heineken opgelapt en opgefrist, in afwachting van een grote renovatie of nieuwbouw.

De verrassingen van renovatie zijn ongewis, nieuwbouw biedt de mogelijkheid er een extra verdieping op te zetten. De beslissing zal in september vallen.

Over de Reguliersdwarsstraat is Heineken in direct gesprek met exploitanten, ambtenaren en PvdA wethouder Carolien Gehrels. 'Die straat moet weer een uithangbord worden,' zegt Fijnaut, die hier April, Exit, Soho en Havana bedient.

'En het zal ons lukken, want we zullen daar mooie, gevarieerde zaken neerzetten, met onze grondige kennis vanhet uitgaans- en homonachtleven. Het is een goed bierpubliek en het zijnkoopkrachtige stappers. Als we daar een goede straatverenigingmet een sterke, onafhankelijke voorzitter krijgen, kan dat eeuwige gedonder over de Gay Pride ook een keer afgelopen zijn.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden