Heineken laat rivaal flesjes aanpassen

WEESP - Bierbrouwer Olm uit Weesp gaat zijn flesjes aanpassen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat Heineken had aangespannen.

Volgens Heineken lijkt het groene flesje van Olm, inclusief rode ster, te veel op de pijpjes van Heineken. Heineken eiste gisteren in een kort geding dat alle Olmflesjes uit de handel worden genomen. Olm was zich van geen kwaad bewust. De zaak draaide uit op een schikking. Olm zal aanpassingen aanbrengen die 'voor beide partijen aanvaardbaar' zijn.

Olm is vooral bij cafés beschikbaar, meestal van de tap, maar wordt sinds begin dit jaar door slijters en in sommige supermarkten van C1000 en het Noord-Hollandse Deen verkocht.
''Wij willen met Olm een verfrissend alternatief bieden voor Heineken,'' zei Olmbedenker Mark Schneider in januari bij die lancering.

Olm werd in 2003 in Winschoten bedacht door Schneider, een voormalig medewerker van Heineken. Vorig jaar verhuisde het bedrijf naar?Weesp. Aanvankelijk was het bier alleen gericht op 'merkloze' cafés die vrij zijn te bepalen van welke brouwer ze schenken. Olm, dat niet zelf brouwt maar dat uitbesteedt aan een brouwerij in Duitsland, concurreerde vooral op prijs.

De kosten voor een fust Olm liggen tientjes onder die van merkbieren als Heineken, Amstel en Grolsch. Daarmee wist het merk her en der in het straatbeeld door te dringen, in Amsterdam onder meer bij Q's café aan de De Ruysdaelkade en Bowling Noord. Olm zegt aan circa honderd cafés in Nederland jaarlijks veertigduizend fusten te leveren.

Olm spreek tegen dat het nieuwe flesje op dit van Heineken lijkt. De kleur groen is gekozen omdat het dan uit gerecycled glas kan bestaan, wat de kosten drukt. Dat er een ster op het etiket prijkt, is toeval. Schneider betoogde eerder dat het als eerbetoon gezien moet worden aan zijn voormalige werkgever. (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden