A-Locatie

Heerlijke speeltuin met kleine gerechtjes van hoge kwaliteit

In de rubriek A-locatie uit de PS van de Week lichten we elke week de beste plekken van de stad voor je uit. Deze week: Le COQ.


Westerdoksplein 20
020-344 6428
www.lecoqamsterdam.nl

Le Coq Beeld Mats van Soolingen

Als je komt aanfietsen bij het Westerdoksplein valt de locatie van Le COQ al meteen op. Het restaurant zweeft boven de sluis vlak bij het Centraal Station. Het goud-blauwe interieur van restaurant Open, dat hier voorheen zat, heeft plaatsgemaakt voor stijlvol zwart met witte accenten.

Eigenaar Steven Pooters (43) heeft een duidelijk concept voor ogen: hoge kwaliteit eten in de vorm van kleine gerechtjes. Daarbij komt een biertje - onder andere van brouwerij Oedipus, die om de hoek zit - een cocktail of een glas wijn. De muziek die uit de speakers komt, maakt ook duidelijk: funky is het sleutelwoord.

Om met een teleurstelling te beginnen: Le COQ blijft maar een jaar open. 'In die tijd kunnen we een leuke speeltuin zijn en allerlei dingen uitproberen', zegt Pooters. Zo worden in de zomer de ramen omhoog geklapt en kun je op een verhoogd terras van je cocktail genieten. Le COQ kan zomers ook een terras op het Westerdoksplein inrichten waar streetfood verkocht zal worden. Maar voor het daar warm genoeg voor is worden in de eerste tien weken van het nieuwe jaar binnen Sunday Sessions georganiseerd, waar bandjes en dj's optreden van 15 tot 22 uur.

Pooters denkt niet dat de op het oog toch lastige locatie - prachtig met uitzicht op het IJ, maar geen voorbij slenterende mensen met hongerige magen - een probleem vormt. 'We moeten er gewoon voor zorgen dat het eten van belachelijk hoge kwaliteit is.' En onder leiding van chef Lex Kok, die onder andere werkzaam was bij Le Garage, lijken er geen beren op de weg te zijn. Kok tovert het ene na het andere culinaire kunstwerkje uit zijn open keuken. Tuna taco's (€8), coquille en een stukje Belgische bloedworst op een bedje van linzen en wortel met knoflookschuim (€13) of een stukje hert met pompoencrème en rodekooljus (€15). De menukaart wisselt elke drie maanden.

Pooters: 'Volgend jaar open ik twee minihotels in Amsterdam en Ibiza.' Waar dat hotel moet komen is nog onbekend, maar onze interesse is alvast gewekt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden