Hardere aanpak discriminatie Amsterdamse horeca

De gemeente zal met mystery guests en strengere regels proberen een einde te maken aan discriminatie in de Amsterdamse horeca. Ondernemers die zich schuldig maken aan discriminatie, zullen sneller en harder worden aangepakt. Na drie geconstateerde overtredingen zullen hun zaken definitief worden gesloten en overtredingen zullen niet al na een jaar, maar pas na drie jaar verjaren.

Uitgaansdrukte op het Leidseplein. Archieffoto. Beeld ANP
Uitgaansdrukte op het Leidseplein. Archieffoto.Beeld ANP

Om het ondernemers lastiger te maken te discrimineren moet het deurbeleid van cafés transparanter worden. Alle nachtzaken met 'een deurbeleid' moeten de huisregels en het toegangsbeleid bij de voordeur ophangen, om te kunnen controleren of sprake is van discriminatie.

De regels, die uiteindelijk voor alle Amsterdamse horecabedrijven met een portier zullen gelden, zullen gefaseerd worden ingevoerd. Per 1 januari 2013 moeten alle nachtzaken aan de nieuwe eisen voldoen; 1 juli volgen dan de avondzaken.

52 zaken met portier
In heel Amsterdam gaat het volgens de gemeente om 52 nachtzaken met een portier, waarvan er 45 in het centrum zitten. Van avondzaken zijn geen exacte aantallen bekend. De strengere regels zijn volgens een woordvoerder van burgemeester Eber hard van der Laan absoluut noodzakelijk. Hij wijst op een onderzoek van de politie uit 2010. Met behulp van mystery guests werd toen duidelijk dat discriminatie aan de deur nog altijd een groot probleem is. In 2011 ontving het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam 151 klachten over discriminatie in de horeca, waarvan er 56 betrekking hadden op deurbeleid.

Overigens worden veel gevallen van discriminatie nooit gemeld.

Lees meer in Het Parool.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden