Happyhappyjoyjoy krijgt geen uitstel voor afbreken afzuiginstallatie

Het Aziatische restaurant Happyhappyjoyjoy aan de Bilderdijkstraat krijgt geen uitstel om de te grote afzuiginstallatie in de achtertuin af te breken.

De afzuiginstallatie van Happyphappyjoyjoy in de binnentuin achter de Bilderdijkstraat die van de rechter op 3 oktober aangepast moet zijn. Beeld Roy Del Vecchio
De afzuiginstallatie van Happyphappyjoyjoy in de binnentuin achter de Bilderdijkstraat die van de rechter op 3 oktober aangepast moet zijn.Beeld Roy Del Vecchio

Via de Amsterdamse rechtbank probeerde het restaurant tevergeefs uitstel bij stadsdeel West af te dwingen. De rechtbank wees donderdag de door Happyhappyjoyjoy gevraagde voorlopige voorziening af. Op 3 oktober dient het restaurant op straffe van een dwangsom van 20.000 euro het buizenstelsel te verwijderen. Ze hebben een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd, die is goedgekeurd.

Nieuwe aanvraag
De kwestie werd eerder dit jaar door omwonenden, die klaagden over een "Hemwegcenrale" in hun tuin, aanhangig gemaakt. Zij hadden ontdekt dat het restaurant geen geldige omgevingsvergunning bezat, maar een vergunning voor een kleiner restaurant met kleinere keukenvoorzieningen. In samenspraak met het stadsdeel West heeft het restaurant op 7 juli een nieuwe aanvraag ingediend, die op 11 augustus door het stadsdeel werd toegekend.

Intussen werd het handhavingsbesluit verschoven van 17 juli, naar 15 september en, tenslotte, naar 3 oktober. Dan moeten volgens het stadsdeel de buizen van de afzuiginstallatie verdwijnen, dient de ventilatie/airco weg te zijn, en wordt de bierkoeling overdekt en geïsoleerd en zo van het achtererf verwijderd.

Geen extra tijd
Happyhappyjoyjoy meende nog 18 dagen extra nodig te hebben, tot en met 21 oktober, om de aanpassingen uit te voeren. Intussen zou de buurt dan nog bezwaar kunnen maken. De rechter wil die extra tijd echter niet toekennen. Als de buurt opnieuw dwars gaat liggen kan dat gevolgen hebben, maar dat behoort volgens de rechter volledig tot het ondernemersrisico.

Tegen deze uitspraak is geen beroep mogelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden