Handlanger ontkent elke rol

AMSTERDAM - De man die door Joran van der Sloot wordt genoemd als degene die Natalee Holloway, dood of mogelijk levend, voor de kust van Aruba in zee heeft gegooid, ontkent dat hij enige rol heeft gespeeld in de verdwijningszaak.''Dat kan justitie allemaal natrekken,'' zegt deze Daury in een interview dat vandaag in de gratis krant DAG verscheen. De Volkskrant publiceerde het vraaggesprekje zondagavond ook op zijn site, maar trok het verhaal korte tijd later in, nadat er twijfels waren gerezen of de geïnterviewde Daury wel dezelfde was als de Daury die Joran in zijn bekentenis opvoert. Volgens Van der Sloot is Daury 25 jaar en bevindt hij zich in Nederland. Het blijkt echter te gaan om een 21-jarige van oorsprong Colombiaanse man, die nu op Aruba is.

Volgens Daury is het hele verhaal van Van der Sloot 'bullshit'. Op het moment van Natalees verdwijning, eind mei 2005, zegt Daury in Nederland te zijn geweest, waar hij in Rotterdam een opleiding volgde.

Daury zegt niet te zijn benaderd door Peter R. de Vries of justitie. Met Joran heeft hij naar eigen zeggen zaterdag contact te hebben gehad via MSN. Joran heeft hem toen niets gezegd. De twee kennen elkaar al jaren, maar kregen pas echt contact in december 2007, nadat Van der Sloot voor de tweede keer had vastgezeten in de zaak-Holloway. Daury ontkent de eigenaar van een boot te zijn.

Het interview met Daury is geschreven door Zvezdana Vukojevic, die samen met Joran van der Sloot een boek schreef over de affaire. Vukojevic zegt Daury via haar relatie met Van der Sloot op het spoor te zijn gekomen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden