Hammerstein ziet af van aangifte tegen Nagel

De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein doet bij nader inzien geen aangifte wegens laster tegen 50PLUS-senator Jan Nagel. Hammerstein is volgens zijn persbericht 'tot de vaststelling gekomen dat Nagel niet meer geheel compos mentis (bij zijn volle verstand, red.) is, althans dat duidelijk niet leek te zijn toen hij deze lasterlijke uitspraken deed'.

Advocaat Oscar Hammerstein Beeld anp
Advocaat Oscar HammersteinBeeld anp

Nagel nam het afgelopen vrijdag in het tv-programma 'Vandaag de Dag' (WNL) op voor de politieke voorman van 50PLUS, Henk Krol, op wiens huizen de Stichting Vrienden van de Gay Krant beslag wil laten leggen. Hammerstein wil namens de stichting beslag laten leggen op Krols bezittingen.

Nagel zei in de uitzending dat Hammerstein geen recht van spreken heeft 'omdat hij in het verleden voor soortgelijke feiten is veroordeeld.'

Hammerstein zegt nooit te zijn veroordeeld, maar laat het daarbij zitten. Wel is hij van plan aangifte te doen tegen Krol wegens verduistering en oplichting.

Het Eerste Kamerlid zegt in een reactie op het persbericht: 'Typisch Hammerstein. Eerst iets beloven en dan niet nakomen. Hij wist ook wel dat zijn aangifte kansloos was.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden