Update

Half vliegtuig bovenop Corendon Hotel Slotervaart

De sloop van de oude kantoortuinen en de bouw van een nieuwe gevel waren de afgelopen maanden doorsnee werk voor de bouwvakkers die aan het Corendon Hotel in Slotervaart werken. Maar het omhoog hijsen van een halve vliegtuigromp vandaag, om deze te installeren op de zevende verdieping van het toekomstige welnesshotel, bleek andere koek.

Herman Stil
Eén van de pogingen om de vliegtuigromp naar de zevende verdieping van het in aanbouw zijnde hotel te hijsen. Uiteindelijk lukte het. Beeld Klaas Fopma
Eén van de pogingen om de vliegtuigromp naar de zevende verdieping van het in aanbouw zijnde hotel te hijsen. Uiteindelijk lukte het.Beeld Klaas Fopma

Sinds dit voorjaar wordt aan de Aletta Jacobslaan een oud kantoorpand omgebouwd tot eerste hotel van Corendon, de vierde touroperator van ons land. Met 263 kamers moet het vanaf december het grootste welnesshotel van de stad worden.

Het vliegtuig startte als knipoog naar de twee luchtvaartmaatschappijen die Corendon uitbaat. 'We werden er zo door geïnspireerd, dat het een compleet onderdeel van het hotel is geworden,' zegt hoteldirecteur Kees Teer.

De vliegtuigcabine vormt straks met achttien stoelen een presentatiezaaltje met uitzicht op de cockpit. Die wordt volledig uitgerust en kan gebruikt worden als professioneel vluchtsimulator. "Door verkeersvliegers die ervaring moeten opdoen of vluchtsimulatorfans." De omliggende ruimtes kunnen gebruikt worden als 120 vierkante meter grote 'cockpitsuite' of omgebouwd worden tot vergaderzaal.

Het installeren van de romp (die voor twintigduizend euro op de kop is getikt) had donderdagmiddag nog heel wat voeten in de aarde. Het vliegtuig moest door een gat in de achtste verdieping naar binnen worden gehesen, maar die ruimte bleek aanvankelijk te krap. Later dan gedacht werd het vliegtuig aan het einde van de middag alsnog geïnstalleerd.

Het hotel wordt nu om het vliegtuig heen gebouwd. De cockpit zal daarna prominent uit de gevel steken.

Vandaag (12/06) in Het Parool meer: 'Half vliegtuig wordt blikvanger van eerste hotel van touroperator Corendon'

Impressie van de toekomstige 'Cockpit Suite' met de vliegtuigromp in Corendonkleuren Beeld Corendon
Impressie van de toekomstige 'Cockpit Suite' met de vliegtuigromp in CorendonkleurenBeeld Corendon
Een impressie van het Corendon Hotel met rechtsboven de cockpit van de Boeing 737 Beeld Corendon
Een impressie van het Corendon Hotel met rechtsboven de cockpit van de Boeing 737Beeld Corendon

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden