HagaZiekenhuis compenseert hartpatiënten

Het HagaZiekenhuis in Den Haag en Hartpatiënten Nederland zijn het eens geworden over de afhandeling van de klachten die patiënten hadden ingediend bij het Meldpunt Hartpatiënten. Het ziekenhuis betaalt een deel van de juridische kosten voor onderzoek naar mogelijk verwijtbare fouten door de afdeling hartchirurgie. Dat heeft Hartpatiënten Nederland donderdag bekendgemaakt.

Het HagaZiekenhuis in Den Haag. Beeld ANP
Het HagaZiekenhuis in Den Haag.Beeld ANP

Ook betaalt het ziekenhuis de kosten van een onafhankelijk medisch deskundigenonderzoek als er een verschil van mening is over de aansprakelijkheid. Gemiddeld stelt het ziekenhuis 3250 euro beschikbaar per patiënt die meent dat er verwijtbaar fout is gehandeld door de afdeling hartchirurgie van het HagaZiekenhuis.

Hartpatiënten Nederland is 'zeer verheugd' over de manier waarop het ziekenhuis omgaat met patiënten die een klacht hebben ingediend. 'Daar mogen andere ziekenhuizen een voorbeeld aan nemen', zegt de organisatie.

Bij het meldpunt zijn tot nu toe 25 klachten of meldingen over het HagaZiekenhuis binnengekomen.

Vorige maand kwam het HagaZiekenhuis in opspraak toen in de media werd gemeld dat er tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen stierven op de afdeling cardiochirurgie. Sinds eind vorige maand voert het HagaZiekenhuis geen hartoperaties uit. Aanleiding daarvoor was een operatie waarbij in de opstart niet volgens protocol was gehandeld. De 'hoogrisicopatiënt' was al onder narcose, maar is uiteindelijk niet geopereerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden