Plus Open

Haarlems restaurant Hout nu ook in Amsterdam

Iedere dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover.

De vloer, stoelen, tafels, barkrukken en kandelaars zijn van hout. Beeld Roï Shiratski

Restaurant Hout in West maakt zijn naam meer dan waar. De vloer, stoelen, tafels, barkrukken en kandelaars zijn van hout en er hangen foto's die zijn gemaakt in de Haarlemse Hout. Inderdaad, Haarlem, want daar zit de oudere broer van het restaurant.

Identiek
Eigenaar en kok Martijn Franzen (48) begon zes jaar geleden met Hout in Haarlem. Omdat het zo goed liep, was het tijd voor een nieuwe stap. 'Haarlem is leuk, maar wel een dorp, zeker vergeleken met Amsterdam. Daar gebeurt het.' Franzen betrok het pand aan het J.J. Cremerplein, waar voorheen biercafé Cremer zat. Er werd hard geklust om Hout 020, zoals het ook wel wordt genoemd, dezelfde sfeer te geven als het Haarlemse voorbeeld. Het interieur en de kaart zijn zo goed als identiek.

Bestellen van de kaart kan, maar liever nog wil Franzen zijn gasten verrassen met het 'Chef's choice menu'. Drie gangen kosten €30, elk tussengerecht erbij kost €7,50. 'In Hout Haarlem vertrouwen veel van onze gasten blind op de kok. Hier moeten we dat vertrouwen eerst nog zien te winnen,' zegt Franzen. Of dat gaat lukken? 'Amsterdam geeft me zo veel energie, dat moet wel goedkomen.'

Restaurant Hout

J. J. Cremerplein 34
020 7520350
www.restauranthout.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden