Haagse middenstand ziet kans in nucleaire top

De Haagse middenstand wil van de overlast vanwege de nucleaire top vooral een deugd maken. Met tienduizenden extra bezoekers in de stad liggen er kansen op extra omzet, zegt voorzitter Paul Corten van BOF, de Binnenstad Ondernemers Federatie.

redactie
Madurodam, het miniatuurpark tussen de Haagse binnenstad Beeld ANP
Madurodam, het miniatuurpark tussen de Haagse binnenstadBeeld ANP

Deze koepel van winkelstraten en middenstandsverenigingen bespreekt de komende dagen langere openingstijden op maandag 24 en dinsdag 25 maart. 'We zien de top niet als een bedreiging, maar als een kans', zegt Corten.

Bevoorradingsproblemen neemt de middenstand voor lief. 'Supermarkten ondervinden zeker hinder, maar dat weet je met zulke verkeersafsluitingen', aldus Corten. 'We willen een gebaar maken naar buitenlandse bezoekers die nog nooit in Den Haag zijn geweest. Dat gaat een boost geven. Hotels zitten nu al helemaal vol.'

De musea rond het World Forum, waaronder het Gemeentemuseum, zijn rond de top 3 dagen dicht. Madurodam is open, al is de bereikbaarheid voor bussen en openbaar vervoer niet optimaal.

Detailhandel
In de directe omgeving van het World Forum lopen winkeliers risico van flinke omzetderving doordat winkels niet bereikbaar zijn, vreest Detailhandel Nederland. De organisatie adviseert winkeliers die omzet mislopen bij de gemeente aan te kloppen voor een schadeloosstelling. Gedurende de top is niet alleen de verkeersdoorstroming in Den Haag problematisch, ook vanuit de wijde omgeving is de stad zeer slecht bereikbaar, doordat veel snelwegen richting Den Haag (gedeeltelijk) zijn afgesloten.

'We raden consumenten die van plan zijn naar Den Haag te komen voor een dagje winkelen aan zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen en zich vooraf goed te laten informeren', aldus een woordvoerster van de brancheorganisatie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden