Gwenn Danis (Heel Holland Bakt) bakt in The Seafood Bar

Lekkerbekjes komen er al aan hun trekken, maar vrijdag 10 november is The Seafood Bar op de Van Baerlestraat ook een walhalla voor zoetekauwen: Heel Holland Bakt-finalist Gwenn Danis opent er namelijk een 'pop-up bakery'.

Beeld The Seafood Bar

Danis zag de titel 'Meesterbakker van 2017' aan zijn neus voorbij gaan, maar het mag zijn bakpret niet drukken. De Amsterdammer verruilt de telefoon - hij regelt de reserveringen van de drie Seafood Bar-filialen - namelijk even voor een spatel en oven.

"Normaal gesproken staan onze desserts wat minder in de spotlights dan bijvoorbeeld de fruits de mer. Vrijdag kunnen we zowel Gwenn als de toetjes een podium geven," zegt mede-eigenaar Pepijn de Visscher.

Wat Danis in petto heeft kan hij nog niet zeggen. "We gaan dat nu bespreken. Waarschijnlijk wordt het één soort taart. En daar heel veel van," aldus de bakker. De combinatie met vis - want die kan je vrijdag ook gewoon volop eten - is volgens Danis niet moeilijk. "Je moet gewoon bedenken wat wel en wat niet past."

Als het een succes wordt, zal de tv-bakker mogelijk ook in andere filialen oppoppen.

Gwenn's pop-up bakery
Seafood Bar - Van Baerlestraat 5
Vrijdag 10 november 11.00 - 22.00 uur

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden