Gunning: signalen werden niet gekoppeld

Voorrzitter Louise Gunning-Schepers van de commissie-Gunning presenteert vrijdag het onderzoek naar de grote misbruikzaak in Amsterdam. © anp Beeld
Voorrzitter Louise Gunning-Schepers van de commissie-Gunning presenteert vrijdag het onderzoek naar de grote misbruikzaak in Amsterdam. © anp

Signalen over kindermisbruik in Amsterdam zijn door de verantwoordelijke instanties niet in samenspraak opgepakt. De signalen die er waren zijn wel door elke afzonderlijke instantie behandeld, maar niet in een vergadering van de zedenpolitie, de GGD, consultatiebureaus en de gemeente gezamenlijk aan een tafel.

Dit zei Louise Gunning-Schepers vandaag in een toelichting op haar onderzoek naar de oorzaken van de Amsterdamse zedenzaak. 'Alle risicosignalen zijn onvoldoende met elkaar gecommuniceerd. Met elkaar hebben de instanties onder de maat gepresteerd', zei Gunning.

Volgens haar hebben de bij kinderopvang betrokken instellingen en overheidsinstanties zowel in hun eigen taakuitoefeningen als in de onderlinge samenwerking steken laten vallen. Het risico van seksueel misbruik van kinderen kreeg hierdoor te weinig aandacht. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden