Grote schermen bij ja-woord Diemense burgemeester

In de schaduw van dat andere huwelijk dit weekend in Windsor gaf burgemeester Erik Boog in Diemen zijn jawoord aan zijn verloofde Wahida Amier.

Patrick Meershoek
Burgemeester Erik Boog net na de huwelijksvoltrekking met Wahida Amier. Beeld Dingena Mol
Burgemeester Erik Boog net na de huwelijksvoltrekking met Wahida Amier.Beeld Dingena Mol

De laatste keer dat Diemen in verband werd gebracht met de liefde was toen de echtgenote van Lange Frans werd aangehouden terwijl zij met een geladen wapen op weg was om voor haar man een zakelijk conflict op te lossen met diens voormalige compagnon Baas B.

Dat was alweer acht jaar geleden, dus er mocht wel weer een keer iets gebeuren op het gebied van de romantiek.

Maar vrijdag was het weer raak. Een dag voor het sprookjeshuwelijk van Harry en Meghan in Londen gaven in Diemen burgemeester Erik Boog en zijn verloofde Wahida Amier elkaar het jawoord.

Het paar stelde er prijs op dit bijzondere moment met heel Diemen te delen, dus waren achter het gemeentehuis twee grote schermen geplaatst waarop de ceremonie in de trouwzaal live kon worden gevolgd.

Zeven jaar
Ongeveer tweehonderd mensen - de meesten op gevorderde leeftijd - keken buiten mee hoe bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand Rob van Someren, ook bekend als radio-dj, de plechtigheid met veel humor en gevoel naar het gewenste resultaat leidde. Vooral Boog moest het ontgelden omdat zijn aanzoek liefst zeven jaar op zich had laten wachten.

De liefde is een hindernisbaan zonder einde, en in het geval van Boog en Amier wogen de eerste loodjes het zwaarst. De twee leerden elkaar kennen in Hilversum, waar Boog wethouder voor D66 was en Amier secretaresse bij de gemeente.

De ontluikende liefde leidde tot roddel, achterklap en pesterijen op de werkvloer, en uiteindelijk zelfs tot een sfeer waarin het niet langer plezierig werken was.

In 2015 kreeg Boog zijn aanstelling als burgemeester in Diemen en daar kon de liefde onbelemmerd woekeren. Amier werd nadrukkelijk naar voren geschoven als first lady van de gemeente.

Zij werd een vaste verschijning in het Diemer Nieuws, als jurylid van Heel Diemen Bakt, tijdens de opening van een schoonheidssalon in verzorgingshuis De Diem en bij het uitbrengen van haar stem tijdens de verkiezingen.

Ook de ontwikkelingen in de relatie konden in het dorp op de voet worden gevolgd. Boog greep zijn toespraak op de seniorenmiddag van het Diemer Festijn aan om zijn huwelijk aan te kondigen.

Hij had de stoute schoenen aangetrokken op een vakantie in India en tijdens een bezoek aan de Taj Mahal was de burgemeester dan toch eindelijk op de knieën gegaan, vertelde hij met een grijns die breder was dan zijn gezicht.

Vrijplaats
Als vrijplaats van de liefde werd Diemen nadrukkelijk betrokken in de geloften die de twee elkaar gisteren deden. Ons werelddorp, zei Amier. Boog sprak over Diemen als de plek 'waar we ons fijn en thuis voelen'.

Er waren lovende woorden voor elkaar. Amier noemde haar man een behulpzaam klankbord en een confronterende spiegel. Boog roemde de spiritualiteit van zijn eega en haar aanstekelijke lach.

De Neuteblazers
Hoe het verder gaat, weet niemand. De liefde is een hond die het ene moment kwispelend met je meewandelt, om zich het volgende moment grommend vast te bijten in je onderbeen.

Maar Boog en Amier bezorgden Diemen zijn eerste societyhuwelijk, iedereen keek blij en dweilorkest De Neuteblazers speelde een puike versie van Radar Love.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden