Groningen zet acties voort

Een manifestatie van de Groninger Bodembeweging (GBB), woensdagmiddag in Eenum, heeft zo'n 100 demonstranten naar het gehucht getrokken. 'De mensen zijn boos', zegt Daniëlla Blanken van de GBB over de sfeer tijdens de bijeenkomst. 'We zijn in Groningen jarenlang voorgelogen en daar is door het gasbesluit niets aan veranderd.'

redactie
Demonstratie in Groningen Beeld ANP
Demonstratie in GroningenBeeld ANP

Het was de derde in een reeks van vier manifestaties van de GBB. Zaterdag komen de actievoerders bijeen in Middelstum. Blanken verwacht daar enkele honderden mensen.

Sinds het besluit van Kamp heeft de GBB ruim 100 nieuwe leden mogen verwelkomen. Meer dan 1700 mensen zijn nu aangesloten bij de GBB.

Ook de actiegroep Schokkend Groningen, onder leiding van John Lanting, gaat door met actievoeren. 'We zijn er nog steeds en dat zal de NAM weten ook', aldus Lanting. Volgens hem liggen er 'grote acties' in het verschiet, maar ook 'speldenprikjes voor de NAM'.

Door de onrust rond de gaswinning zag de Dokkumer Vlaggen Centrale de verkoop van de Groningse vlag afgelopen weken flink stijgen. Normaal worden in deze periode slechts enkele stuks verkocht, zegt de directeur. 'Nu naderen we bijna de 100.' De vlaggen worden volgens hem gebruikt bij demonstraties naar aanleiding van het gaswinningbesluit en het faillissement van aluminiumbedrijf Aldel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden