'Groep-Keizer' roept Ajax-preses ter verantwoording

Ajax-preses Hennie Henrichs wordt vandaag door een groep leden ter verantwoording geroepen voor de uitvoering van de tijdens de laatste ledenvergadering van de vereniging aangenomen motie. Niet alleen werd hierin opgeroepen tot een gesprek tussen Johan Cruijff en Louis van Gaal, ook werden er andere voorstellen gedaan.

Redactie
Mark Geestman (tweede van links) en Hennie Henrichs (rechts) in augustus met Paul Römer en Rob Been junior. Beeld
Mark Geestman (tweede van links) en Hennie Henrichs (rechts) in augustus met Paul Römer en Rob Been junior.

Voorstellen waarmee volgens één van de betrokkenen uit de 'groep-Keizer' (Voormalig ledenraadsleden Marc Stuut, Dennis Bogaart, Mark Geestman, Richard Louwers, Cees van Oevelen en oud-erelid Piet Keizer) niets gedaan is.

Niet serieus genomen
'De oproep is niet serieus genomen', zegt één van de leden in het AD. 'Over de twee belangrijkste wensen, het toezichthouderschap van Cruijff en de terughoudende positie van de vereniging, hoor ik niets.'

Bemoeienis vereniging
In de motie van vijf A4'tjes werd naast het gesprek tussen Cruijff en Van Gaal ook voorgesteld om de legendarische nummer 14 te behouden als toezichthouder van de jeugdopleiding én om, zo luidt het, 'er eindelijk eens voor te zorgen dat de vereniging zich niet meer bemoeit met de professionals van de Ajax nv'.

Samenwerken
Henrichs sprak de afgelopen weken met zowel Cruijff als Van Gaal en kwam gisteren namens de bestuursraad op de clubsite van Ajax met de mededeling dat een samenwerking tussen het duo 'onmogelijk is'.

Praten

De anonieme bron spreekt tegen dat er in de motie verzocht werd tot een samenwerking tussen Van Gaal en Cruijff. 'Dat hebben wij helemaal niet gevraagd. We hebben gevraagd ze te laten praten met elkaar. Mensen moeten toch met elkaar in gesprek blijven?'

Ten Have hoopt op winst
Morgen dient het hoger beroep in de zaak die Cruijff en een aantal jeugdtrainers hebben aangespannen tegen de voorgenomen benoemingen van de overige vier commissarissen om Van Gaal en Martin Sturkenboom als directeur bij Ajax. RvC-president Steven ten Have heeft goede hoop dat hij de zaak in Haarlem wint. Mocht dat gebeuren dan is de Utrechter voornemens om Van Gaal alsnog per 1 juli aan te stellen als algemeen directeur.

Piet Keizer. © PRO SHOTS Beeld
Piet Keizer. © PRO SHOTS
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden