Update

GroenLinks: Positie Bleker wellicht ter discussie

GroenLinks is het 'gerommel' over het natuurakkoord, waarmee staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) de zorg voor de natuur overdoet aan de provincies, zat.

ANP/Redactie
Henk Bleker Beeld anp
Henk BlekerBeeld anp

Tweede Kamerlid Rik Grashoff eiste vandaag dat Bleker geld vindt voor alle maatregelen die nog echt nodig zijn om de natuur op orde te brengen, want Grashoff wil niet dat de provincies, die het akkoord volgens hem krijgen opgedrongen, daarvoor opdraaien.

Als de bewindsman niet afdoende reageert op het verzoek, ziet Grashoff dat als 'een definitief bewijs van Blekers bestuurlijke onvermogen' en stelt hij de positie van Bleker ter discussie.

GroenLinks kondigde eerder al aan steeds meer moeite te krijgen met Blekers natuurbeleid, maar wilde hem nog wel de kans geven met een goed natuurakkoord te komen.

Vijf provincies stemden eind vorig jaar niet in met het eerste akkoord. Bleker riep ze vrijdag na nieuwe onderhandelingen op nu ja te zeggen. Grashoff ziet niets in de afspraken en vindt het ook niet fraai dat premier Mark Rutte en minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) moesten bemiddelden. 'Bleker drukt dit akkoord door, maar loopt blind op een nieuw conflict af. In de tussentijd gaat de afbraak van de natuur door.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden