ÅEX

Groei- en bedrijfscijfers bepalen beursweek

De beurshandel in Amsterdam wordt komende week mede bepaald door cijfers over de economische groei en inflatie. Ook komt nog een aantal bedrijven met kwartaalresultaten, maar op dat vlak is de ergste drukte wel achter de rug.

Een aantal bedrijven komt met kwartaalresultaten, maar de ergste drukte is achter de rug Beeld ANP
Een aantal bedrijven komt met kwartaalresultaten, maar de ergste drukte is achter de rugBeeld ANP

Wat macrocijfers betreft ligt het zwaartepunt op de dinsdag, dan verschijnen voorlopige groeiramingen voor de Duitse, de Europese en de Nederlandse economie in het derde kwartaal.

Uit Duitsland komen bovendien cijfers over de ontwikkelingen van de consumentenprijzen en het vertrouwen bij ondernemers en beleggers. Bedrijven die dinsdag op extra belangstelling kunnen rekenen zijn producent van digitale kaarten AND en wetenschappelijk uitgever Brill.

Nieuwkomer Reinet Investments
Beide ondernemingen komen met een kwartaalbericht. Verder wordt op het Damrak het Luxemburgse beleggingsfonds Reinet Investments als nieuwkomer verwelkomd.

Woensdag gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar de Verenigde Staten, waar cijfers over onder meer de inflatie en de winkelverkopen in oktober op de rol staan.

In Amsterdam komen autohandelaar Stern en automatiseerder Tie Kinetix met kwartaalcijfers.

De Amsterdamse bedrijvenagenda is op donderdag het beste gevuld. Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) brengt dan verslag uit over het afgelopen kwartaal, net als bouwbedrijf VolkerWessels, drankenproducent Lucas Bols, technologiebedrijf Nedap, vastgoedfonds Atrium en biotechbedrijf Curetis.

Werklosheid
Verder publiceert Eurostat donderdag nieuwe cijfers over de prijsontwikkeling in het eurogebied in oktober. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt daarnaast met cijfers over de werkloosheid in Nederland.

Uit de VS komen cijfers over onder meer de industriële productie. Vrijdag kunnen beleggers cijfer verwachten over de bouw- en huizenmarkt in zowel Europa als de VS.

In Amsterdam brengt stamcelbedrijf Esperite verslag uit over de ontwikkelingen in het afgelopen kwartaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden