Grafdelvers ebolaslachtoffers aangevallen in Sierra Leone

Bij de hoofdstad van Sierra Leone is gisteren een groep grafdelvers aangevallen die zich bezig houden met het begraven van slachtoffers van het dodelijke virus ebola.

Redactie
Een hulpverlener zet een kruisje bij een huis in Sierra Leone dat hij heeft bezocht om voorlichting te geven over ebola Beeld AP
Een hulpverlener zet een kruisje bij een huis in Sierra Leone dat hij heeft bezocht om voorlichting te geven over ebolaBeeld AP

Sierra Leone heeft een landelijk straatverbod ingesteld dat vandaag een derde en laatste dag ingaat. De 6 miljoen inwoners van het West-Afrikaanse land mogen niet naar buiten terwijl vrijwilligers de tijd gebruiken om voorlichting te geven over de ziekte, zieken te isoleren en doden weg te halen.

Het straatverbod wordt grotendeels nageleefd, maar gisteren ging een groepje jongeren de straat op om een begrafenisteam lastig te vallen bij de hoofdstad Freetown. De politie kon de grafdelvers op tijd beschermen en zal in de toekomst bij de begrafenissen zijn.

In de landen die door ebola zijn getroffen liggen ebola-hulpverleners onder vuur. Inwoners geven hen de schuld van het verspreiden van de ziekte. In Guinee werden afgelopen week acht leden van een voorlichtingsteam over ebola gedood. In West-Afrika zijn ruim 2630 mensen omgekomen door ebola van wie 562 in Sierra Leone.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden