Gooische scholier schiet pijl onbedoeld in zwembad buren

Een leerling van het Hilversumsche Comenius College heeft dinsdag een wel heel bijzonder doel geraakt tijdens het boogschieten waarmee het schooljaar werd afgesloten. De pijl boorde zich in de rand van het zwembad van de buren. 'Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren'.

Caspar Naber
Archieffoto. Beeld anp
Archieffoto.Beeld anp

Buurvrouw Rika Veerman krijgt opnieuw de bibbers als ze vertelt over het vreemde voorval. Dat vond dinsdagmiddag plaats in de wijk Villaparken maar werd vandaag pas bekend via de Gooi en Eemlander.

Kleinkinderen
'Telkens als ik er ik over spreek flitst door mijn hoofd wat er had kunnen gebeuren. Mijn kleinkinderen zouden even later in het zwembad duiken. Die gedachte raak ik maar niet kwijt,' verklaart de Hilversumse geschrokken tegenover het AD.

De school stuurde volgens haar meteen een afvaardiging die met bloemen en chocolade excuses kwam aanbieden. De scholier die de pijl wegschoot, nam alle verantwoordelijkheid op zich en is verzekerd voor de schade.

'Morgen of maandag verwijdert een expert de pijl uit de zwembadrand. Mijn kleindochter vroeg al of ze het ding mag hebben maar daar ben ik nog niet uit. De materiële zaken mogen dan keurig worden afgehandeld, het incident zit me nog steeds niet lekker. Scholen moeten zich er van vergewissen dat er niets kan misgaan bij dergelijke activiteiten,' zegt de Gooische verontwaardigd.

Wind
Volgens rector Johan Veenstra moet er iets geks gebeurd zijn en werd de pijl wellicht gegrepen door de wind. Het boogschieten ter afsluiting van het schooljaar is volgens hem al een jaar of drie vaste prik en gebeurt onder leiding van externe deskundigen. 'Volgens ons is het veilig. Er staan altijd twee vangnetten op verschillende afstanden,' zo verklaarde hij tegenover de Gooi en Eemlander.

De school hervatte het boogschieten gisteren op het sportveld naast de villa van Veerman. Tot ontsteltenis van de buurvrouw. 'Nu schoten ze richting het Corversbos waar nota bene een druk fietspad langs loopt en een wandelpad het bos in gaat. Je moet er niet aan denken als zo'n afzwaaier daar iemand had geraakt.'

Veerman belde 'not amused' de politie. Die stelde volgens de Gooische krant vast dat het veilig gebeurde maar liet de activiteit desondanks afbreken omdat de klachten aanhielden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden