Google beboet voor hinderen onderzoek Street View

Internetbedrijf Google moet een boete van 25.000 dollar betalen voor het hinderen van een onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten naar het onderscheppen van gegevens in het kader van het Google-programma Street View.

Redactie
Een auto legt voor Google Street View het straatbeeld vast in Palo Alto, Californië. Beeld AP
Een auto legt voor Google Street View het straatbeeld vast in Palo Alto, Californië.Beeld AP

De Federale Commissie voor Communicatie (FCC) legt Google de strafmaatregel op vanwege het 'niet nakomen van vragen om informatie en documenten'. De FCC meldt: 'Google heeft gedurende verschillende maanden met opzet het onderzoek van de federale commissie voor communicatie (FCC) gehinderd en vertraagd.'

Een woordvoerder van Google zei in een reactie dat het bedrijf niettemin wel degelijk medewerking aan het onderzoek heeft verleend en toonde zich tevreden dat uit het onderzoek gebleken is dat het internetbedrijf de wet heeft nageleefd.

Wifi
Google gaf al in 2010 toe dat tussen 2006 en 2010 auto's die ingezet werden om straten te fotograferen ook privégegevens opsloegen die werden verkregen via wifiverbindingen. Speciale camera-auto's van Google maken voor Street View beelden in landen over de hele wereld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden