Lezersbrief

God is vandaag vooral nog 'in' als kop van Jut

'Ik vind het doodzonde dat steeds meer mensen steeds minder een idee hebben waar Pasen over gaat' schrijft predikant Paul Visser vrijdag. 

'Er is geen beter verhaal te vertellen dan dit'Beeld anp

Beste stadsgenoten, er moet me iets van het hart: ik vind het doodzonde dat steeds meer mensen steeds minder een idee hebben waar Pasen over gaat. Terwijl er geen beter verhaal te vertellen is dan dit.

God is vandaag vooral nog 'in' als kop van Jut. Mocht Hij bestaan, dan brengt Hij het er verdraaid slecht van af en zijn mensen bij voorbaat met Hem klaar. Een soort 21ste-eeuwse kruisiging, zeg maar.

Apart genoeg verhaalt het evangelie hoe God dat na de echte kruisiging van Jezus beantwoordde. Hij vergold geen kwaad met kwaad. Integendeel, als 'slachtoffer' van ons gedrag maakte Hij Jezus die dag tot 'zondebok' voor dat gedrag. Genadiger kon het niet! Pasen onderstreept dat.

Want als de vermoorde onschuld als levende her en der verschijnt, zijn zijn eerste woorden steevast: 'Vrede voor jou!' Beter kun je het niet krijgen! Tallozen werden het intussen gewaar, tot op de dag van vandaag.

Want, geloof het of niet, de opgestane blijft opduiken bij mensen van hoog tot laag. Integer, zodat niemand tot iets gedwongen wordt. Tegelijk zo overtuigend dat mensen die jaar en dag zeiden 'aardig voor jou, maar niks voor mij', tot hun stomme verbazing overstag gaan.

Een directeur van een multinational, die er niet op zat te wachten, maar het toch overkwam: op een vlucht van Londen naar ­Amsterdam, via een achtergelaten post-it met daarop een woord van Jezus - 'Mijn vrede geef ik je' - zei later tegen mij: 'Doodzonde dat het me zo lang ontging!'

Paul Visser, predikant Noorderkerk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden