Gilles van der Loo nieuwe culinair recensent van Het Parool

Gilles van der Loo (1973) is de nieuwe restaurantrecensent van Het Parool.

'Het is de kroon op mijn horeca-tijd om deze bijzondere plek over te nemen.'Beeld Lauren Murphy

Van der Loo volgt Hiske Versprille op als schrijver van de rubriek Proefwerk in het zaterdagmagazine PS van de Week. Zijn eerste Proefwerk staat op 1 september in de krant.

Van der Loo studeerde klinische psychologie en werkte twintig jaar in de horeca. Hij was onder meer barman, ober, kok en bedrijfsleider. De afgelopen twee jaar werkte hij bij een wijnimporteur.

Eerste afwasbaan
In 2010 debuteerde Van der Loo als schrijver met een kort verhaal in literair tijdschrift Tirade, waarvan hij later redacteur werd. Tussen 2012 en 2016 verschenen van hem één verhalenbundel en twee romans (bij uitgeverij Van Oorschot), waarvan de laatste - Het jasje van Luis Martín - gaat over 'opgroeien' in de Amsterdamse horeca van de jaren '90 en '00.

Proefwerk leest hij al sinds zijn eerste afwasbaan. Van der Loo: "Het is de kroon op mijn horeca-tijd om deze bijzondere plek van Hiske te mogen overnemen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden