Update

Gezang en vuurwerk in Geuzenveld voor Nouri

In Amsterdam-West is vrijdagavond een bijeenkomst georganiseerd om stil te staan bij het slechte nieuws rondom Ajacied Abdelhak Nouri.

null Beeld anp
Beeld anp

Om 19.00 uur begon de samenkomst op het Nigel de Jongplein in Geuzenveld, waar Abdelhak Nouri altijd voetbalde.

Er waren zeker duizend mensen ter plekke. Motoren kwamen brullend aan, er werd vuurwerk afgestoken, geklapt en 'Appie, Appie' gezongen. Er hing een zeer emotionele sfeer.

Op het pleintje werden grote spandoeken opgehangen: een met een groot wit hart, een met een tekening van de voetballer, een met de tekst 'Appie forever'' en een met '#StayStrongAppie'. Bloemen werden op het pleintje neergelegd.

Familieleden stonden voor de ramen en hielden zijn Ajaxshirt met rugnummer 34 omhoog. Ook hing er een kinderfoto van Nouri als voetballer voor de ramen.

Tranen
Directe familieleden, onder wie zijn vader, kwamen onder politiebegeleiding naar het huis en schudden handen met de fans. Er stond zo'n menigte dat ze hun woning nauwelijks konden bereiken.

Sommige fans waren in tranen. Nouri's teamgenoten, onder wie Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en aanvoerder Joël Veltman, gingen naar de familie om steun te betuigen aan hun teamgenoot.

De spelers die zichtbaar geëmotioneerd en aangedaan waren werden afgeschermd door fans die in een boog om hen heen liepen. Nadat er een enorm vuurwerk was afgestoken, vertrokken ze weer.

Met de familie van Nouri erbij gingen de aanwezigen tot slot gezamenlijk bidden op het plein. Een spreker namens de familie ging het gebed voor en sprak de menigte toe.

"De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims. Laat dit een les zijn vandaag," zei de woordvoerder die iedereen namens de familie bedankte. Daarna verliet de treurende mensenmassa langzaam het pleintje op verzoek van Nouri's familie.

null Beeld anp
Beeld anp

Knuffels en kaartjes
In het AMC, waar de Ajacied sinds vrijdag ligt, is een speciale plaats ingericht waar verdrietige fans hun medeleven kunnen betuigen met knuffels en kaartjes. Bij de fanshop bij de Johan Cruijff Arena staat een bord met steunbetuigingen.

Donderdag werd bekend dat Nouri ernstig en blijvend hersenletsel heeft, nadat hij op het veld in elkaar zakte vanwege hartritmestoornissen. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is nihil.

Het Parool sprak Nouri een dag voor hij op het veld in elkaar zakte: 'Ik droom ervan ooit aanvoerder te zijn van Ajax'.

Alle berichten over Abdelhak 'Appie' Nouri vind je hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden