Gewonden busongeluk aan beterende hand

Het gaat steeds beter met de kinderen die bij het busongeluk in Zwitserland gewond raakten. Het ziekenhuis in het Belgische Leuven waar nog 12 kinderen liggen, meldde maandag dat de gezondheidstoestand bevredigend is. Acht van de 12 kinderen zijn inmiddels van de afdeling intensieve zorg af en liggen op een gewone afdeling. Ook de kinderen die nog wel op de intensieve afdeling liggen, gaan goed vooruit.

Persconferentie van het ziekenhuis in Lommel. Beeld afp
Persconferentie van het ziekenhuis in Lommel.Beeld afp

Acht van de 12 kinderen zijn inmiddels van de afdeling intensieve zorg af en liggen op een gewone afdeling. Ook de kinderen die nog wel op de intensieve afdeling liggen, gaan goed vooruit.

Het ziekenhuis verwacht op korte termijn enkele kinderen te kunnen ontslaan.

Bij het fatale busongeluk vorige week kwamen 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven. Onder hen waren zes Nederlandse kinderen.
Woensdag worden de slachtoffers herdacht in het Vlaamse Lommel. Tijdens de plechtigheid worden met militaire eer vijftien kisten van omgekomen scholieren en hun meester van basisschool 't Stekske de zaal binnengedragen. Van de twee andere overleden slachtoffers, een kind en een volwassene, worden alleen foto's getoond.

Burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel kondigde maandag aan dat de politie streng zal optreden tegen mensen die de herdenkingsceremonie verstoren. Hij zei dat naar aanleiding van eerdere verstoringen bij herdenkingsdiensten, afgelopen weekeinde. Daarbij riepen mensen leuzen dat het busongeluk een straf van God zou zijn omdat de Belgische kerk abortus heeft toegelaten. Mensen die leuzen roepen, worden opgepakt, zei Vanvelthoven.

Nederlandse agenten zullen woensdag assisteren bij de ordehandhaving. Hoeveel agenten naar Lommel komen, is nog niet bekend. Het Belgische koningspaar en de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen aanwezig zijn, evenals de Belgische en Nederlandse regeringsleiders.

undefined

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden