Gewiste mails leveren nieuw bewijs op tegen Naoufal F.

Deskundigen slagen er nu ook in gewist mailverkeer op te diepen uit versleutelde smartphones van criminelen. Dat levert volgens justitie extra bewijs dat de beruchte crimineel Naoufal F. (36), 'Noffel', de mislukte moordaanslag op crimineel Peter R. van afstand aanstuurde, 5 november 2015 in Diemen.

Paul Vugts
Officier van Justitie mr. Oebele Brouwer en Koos Plooy, rechters mr. Knol, voorzitter mevr. mr. Pompe, mevr. mr. Eggink, advocaat mr. Inez Weski en verdachte Naoufal F., bijgenaamd Noffel. Beeld anp
Officier van Justitie mr. Oebele Brouwer en Koos Plooy, rechters mr. Knol, voorzitter mevr. mr. Pompe, mevr. mr. Eggink, advocaat mr. Inez Weski en verdachte Naoufal F., bijgenaamd Noffel.Beeld anp

Bovenop het zeer belastende berichtenverkeer dat al eerder was opgediept uit de 'PGP-blackberry's' (Pretty Good Privacy), komt nu ook dat door het Nederlands Forensisch Instituut teruggehaalde gewiste emailverkeer. Ook andere criminelen moeten zich grote zorgen maken nu ook hun oude, verwijderde berichten kunnen worden teruggehaald.

In de strafzaak tegen Naoufal F. bevestigen de nu alsnog leesbaar gemaakte berichten volgens aanklagers Koos Plooij en Oebele Brouwer dat 'Noffel' de huurmoordenaars en hun helpers van afstand heeft aangestuurd in de dagen rond de aanslag - die Peter R. ondanks vele schotwonden overleefde.

Zo stelt de gebruiker van het emailadres CWXH690U@pgpsafe.net aan de inmiddels tot twintig jaar cel veroordeelde huurmoordenaar Atif M. niet alleen zeer kritische vragen nadat de aanslag is mislukt, maar ook al in de dagen daarvoor, blijkt nu.

'Buik' en 'Tijger'
Volgens justitie is Naoufal F. die gebruiker van dat emailadres. Hij moet volgens de aanklagers degene met de bijnamen 'Buik' en 'Tijger' zijn die in de Blackberry's van twee uitvoerders stond opgeslagen.

Als op 3 november 2015 een poging van het moordcommando is mislukt Peter R. onderweg met een politiestopbord aan de kant te zetten, brengt de latere schutter Atif M. daarvan verslag uit aan 'Buik'. Die vraagt of R. ze heeft doorgehad en waarom ze niet vóór hem zijn gaan rijden toen hij stilstond.

Hij 'bemoeit zich dus met de tactiek', stelden aanklagers Plooij en Brouwer dinsdag op de tweede inleidende zitting in F.'s strafzaak.

In de alsnog zichtbaar gemaakte, gewiste berichten vindt justitie ook aanvullend bewijs dat Naoufal F. de gebruiker is van zowel het cwx-mailadres als van twee andere mailadressen die in telefoons van medeverdachten of andere criminelen stonden opgeslagen.

Lees ook: 'Noffel gestoord? Dat is zacht uitgedrukt'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden