Geweld bij studentencorps Amsterdam leidt tot geding

Foto ANP Beeld
Foto ANP

AMSTERDAM - Een lid van het Amsterdamsch Studentencorps ASC-AVSV eist bij de rechter een schadevergoeding van een ex-lid omdat deze hem op de sociëteit in zijn gezicht heeft geschopt.

Het incident gebeurde op een intercorporale avond tijdens een feestweek, in februari. Er waren die periode meerdere incidenten, die ertoe leidden dat de sociëteit in de Warmoesstraat daarna anderhalve week werd gesloten. Het slachtoffer beheerde één van de tien bars toen een lid van een ander dispuut probeerde bij de ijskast (met bier) te komen, aldus de dagvaarding. Hem is toen door het latere slachtoffer gezegd achter de bar weg te gaan. Het latere slachtoffer zag niet hoe de weggestuurde student daarop op de bar sprong, en over de bar naar hem toe liep. Hij werd vervolgens met geschoeide voet in het gezicht getrapt.

Het resultaat: ziekenhuisbezoek, hechtingen, een week vloeibaar voedsel, en het verlies van waarschijnlijk meerdere tanden. De tandartskosten zullen hoogstwaarschijnlijk flink oplopen. Hij miste sollicitatiegesprekken voor een stage, net als enkele studieweken.

De andere student ontkent de mishandeling, aldus de dagvaarding, en zegt dat híj is mishandeld door het slachtoffer. Het eigen rechtscollege van het Amsterdamse corps schorste de student 26 weken, later werd hij geroyeerd.

Het slachtoffer wil nu een voorschot op een schadevergoeding. Omdat de student in kwestie alle aansprakelijkheid tot op heden heeft ontkend, en niet heeft gereageerd op sommaties, stapte het slachtoffer vandaag naar de kortgedingrechter. (KAMILLA LEUPEN)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden