Geslaagden aangespoord tot doorleren

AMSTERDAM - De 108.000 vmbo-scholieren die vorige maand eindexamen hebben gedaan zijn inmiddels uit de spanning verlost, havo-en vwo-leerlingen krijgen vandaag de uitslag van hun examen te horen.' Woensdag nam Maria van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs het initiatief om zelf leerlingen van de Haagse school het Aloysius College op te bellen om ze te vertellen of ze geslaagd zijn.

Van Bijsterveldt probeert de laaatste weken om scholieren aan te sporen om door te leren op het mbo of de havo. De geslaagde vmbo-leerlingen krijgen om deze reden een brief in de bus om hierover na te denken. Vorig jaar verzuimden ongeveer vijfduizend leerlingen om aan een nieuwe opleiding te beginnen. Volgens Van Bijsterveldt kan dit gevaar opleveren voor deze jongeren en voor de economie. Deze jongeren lopen in verhouding tot leerlngen die wel verder leren een dubbel risico werkloos te worden, en het risico op criminele activiteiten is zelfs vijf keer zo groot.

Naast het verzoek van de staatssecretaris gaan gemeenten in de gaten houden of de scholieren deze boodschap ter harte nemen. Wie zich na de zomer niet meldt op school voor de vervolgopleiding, kan een telefoontje verwachten van de gemeente, die om tekst en uitleg vraagt. (HET PAROOL/AD)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden