Gerepatrieerde toeristen terug in Nederland

SCHIPHOL - De eerste uit Egypte gerepatrieerde toeristen zijn maandagochtend vroeg omstreeks vier uur geland op Schiphol. De toestellen met Nederlandse toeristen uit Hurghada en Sharm el-Sheikh arriveerden met enige vertraging.

Marcel Rijpstra uit Leeuwarden omhelst op Schiphol zijn vrouw Lia die met haar vriendin slechts twee dagen in Hurghada verbleef. ANP Beeld
Marcel Rijpstra uit Leeuwarden omhelst op Schiphol zijn vrouw Lia die met haar vriendin slechts twee dagen in Hurghada verbleef. ANP

Reisorganisaties besloten zondag om toeristen terug te halen uit het Noord-Afrikaanse land, waar het steeds onrustiger wordt door massademonstraties tegen het regime van president Hosni Mubarak.

Onder de teruggekeerde toeristen uit Sharm el-Sheikh waren Dagmar Faddegon en haar vriend Sjaak van Diemen. Het duo stelde in hun resort vooral verlegen te hebben gezeten om informatie: ''We hadden geen toegang tot het internet en we mochten het hotelterrein niet af'', aldus Faddegon. ''We snakten naar informatie, want je krijgt niets van de toestanden mee en het personeel mocht niet over politiek praten''.

Niet bang
Van Diemen stelde niet te vrezen voor zijn veiligheid in het Noord-Afrikaanse land. ''Ik stap zo weer op het vliegtuig terug. In zo'n resort kun je bijna niet veiliger zitten, met al die bewaking''. Hoewel het stel toch al van plan was vandaag terug te keren, hadden andere toeristen minder geluk. ''In het vliegtuig riep de purser om dat een aantal reizigers pas sinds twee dagen in Egypte was''.

Ook Peter Roosendaal en zijn vrouw Mirjam zetten maandagochtend in aankomsthal 2 weer voet aan de grond in Nederland. Hoewel de echtelieden in Sharm el-Sheikh weinig merkten van de onrust, begrepen ze van toeristen die hun vakantie in Hurghada doorbrachten dat het wel degelijk onrustig was op straat. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden