Gemeente wil af van bijna alle Bijlmergarages

De gemeente wil af van de oude bewonersgarages in de Bijlmer. VVD-wethouder Eric Wiebes ziet voor slechts vier van de meer dan twintig bestaande parkeergarages mogelijkheden. De rest kan wat de gemeente betreft worden gesloopt.

Patrick Meershoek
Wethouder Eric Wiebes Beeld anp
Wethouder Eric WiebesBeeld anp

In een brief aan stadsdeel Zuidoost schrijft de wethouder dat de exploitatie van de garages een loden last begint te worden voor de gemeente. De bezetting is doorgaans slecht, zodat de gemeente jaarlijks per garage tienduizenden euro's moet bijleggen. Een grondige opknapbeurt zal miljoenen euro's kosten en zo'n investering vindt de wethouder uit economisch oogpunt onverantwoord.

Een uitzondering maakt Wiebes voor de parkeergarages Hakfort, Haardstee, Hoptille en Groesbeekdreef.

Ook Gooioord, Groeneveen, Hoogoord, Haag en Veld, Hofgeest en Huigenbos kunnen behouden blijven, maar alleen als het stadsdeel met ingang van volgend jaar de verliezen op de exploitatie van die garages voor zijn rekening neemt. Het stadsdeelbestuur zal daar volgende maand met de deelraad over spreken.

De garages Echtenstein, Eeftink, Egeldonk, Kleiburg, Daalwijk, Dennenrode en Develstein zijn overgedragen aan het gemeentelijke projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer. Kleiburg en Dennenrode zijn inmiddels gesloopt en over de toekomst van Daalwijk wordt nog gesproken. Develstein wordt volgend jaar World of Food, 'een verzamelgebouw' waar tientallen horecaondernemers gerechten uit de hele wereld kunnen aanbieden.

Lees vandaag meer in Het Parool.

null Beeld Jorris Verboon / Het Parool
Beeld Jorris Verboon / Het Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden