Gemeente timmert The Power weer dicht na nieuwe schietpartij

Coffeeshop The Power in de Sarphatistraat is vannacht opnieuw beschoten en is vanmiddag voor de tweede keer in ruim drie maanden dichtgetimmerd op last van burgemeester Eberhard van der Laan.

Paul Vugts
De coffeeshop aan de Sarphatistraat na de eerste schietpartij in februari Beeld Roï Shiratski
De coffeeshop aan de Sarphatistraat na de eerste schietpartij in februariBeeld Roï Shiratski

Een onbekende heeft zeker twee schoten op de zaak gelost.
De coffeeshop was net weer open na een sluiting van drie maanden, met een beveiliger voor de deur. De burgemeester had The Power eind februari laten dichttimmeren nadat een onbekende op 16 februari al vijf kogels door de ruiten had geschoten. Twee personeelsleden die binnen waren, bleven toen ongedeerd, al werd een van hen wel door glasscherven geraakt.

Niet logisch
Buurtbewoners meldden AT5 vandaag dat de dader dit keer met een automatisch wapen lijkt te hebben geschoten, maar dat lijkt de politie 'niet logisch' omdat maar twee gaten in het raam zitten.

De eigenaar van The Power had de burgemeester na de eerste beschieting laten weten dat hij 'geen vijanden heeft en de coffeeshop al lang zonder problemen heeft', hetgeen in het eerste sluitingsbevel ook niet werd weersproken, maar de burgemeester laat de openbare orde en veiligheid prevaleren boven de belangen van de uitbater.

Rivalen
Het beschieten van coffeeshops is voor rivalen een effectief middel om die te laten sluiten. Ook coffeeshop De Kroon 3 in de Rietwijkerstraat in Zuid werd in februari gesloten na een beschieting.

De eigenaar van The Power was vanmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Eerder had hij zijn vestiging aan de Wibautstraat al moeten sluiten omdat die te dicht bij het gymnasium zat, gezien 'het afstandscriterium' waardoor coffeeshops niet meer dicht bij middelbare scholen mogen zitten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden